Як облаштувати зону барбекю?





Маючи свій заміський будиночок, хочеться якомога більше часу провести на свіжому повітрі, насолоджуючись красою природи і умиротворенням. Однак іноді хочеться запросити друзів, розпалити багаття, підсмажити картоплю на вугіллі і співати веселі пісні під гітару. Для таких випадків на вашій ділянці обов’язково повинна бути зона барбекю, готова в будь-який момент прийняти веселу компанію. А про те, як її облаштувати, ви зможете дізнатися їх цієї статті.

 

Для початку вам потрібно вибрати, як саме ви будете організовувати свою зону відпочинку: за допомогою мангала, печі або ж садового барбекю. Почнемо з мангала, адже він не вимагає великих зусиль при установці, а також може недорого коштувати. Однак якщо ви хочете, щоб ваш мангал надав родзинку ландшафту ділянки, то варто витратити трохи більше коштів і купити кований мангал. Він не тільки буде красивим, але і міцним, що дозволить йому прослужити не один сезон, також, як і меблі для вітальні, підібрати яку ви можете тут.

 

Для тих, хто хоче щось більш стійке і масивне, підійде садове барбекю, кладка якого виконується з каменю або цегли, а чавунна жаровня з гратами дозволяє виконувати функцію мангала. Головна відмінність – це здатність регулювати повітряну тягу, що робить приготування їжі більш легким.

 

Ну і якщо ви хочете проводити багато часу на вулиці за приготуванням улюблених страв, можете починати будівництво садової печі, яка є втіленням невеликої кухні на відкритому повітрі. Такі споруди часто знаходяться в альтанці і приймають будь-який вид, в залежності від задумів дизайнера. Піч дозволяє виводити дим через трубу, що є великим плюсом і перетворює її в міні-кухню. А оформлення залежить тільки від вашої фантазії: хатинка на курячих ніжках, російська піч або ж сучасна кухня, вирішувати вам.