Яку роль відіграє колір в оформленні ландшафту





При створенні ландшафту території все елементи грають важливу роль. Роль кольору в ландшафті також велика. Правильно підібрана колірна гамма, допоможе створити гармонійну композицію на вашій ділянці.

 

Щоб створити композицію з правильно підібраними кольорами, необхідно знати властивості квітів. Кожному кольору притаманні свої неповторні якості, які можуть як візуально збільшити простір, так і створити відчуття легкості. Легкість композиції додасть білий колір. Жовтий зробить вашу ділянку візуально менше. Ця риса властива і рожевого кольору. Холодні відтінки, такі як синій і зелений, навпаки збільшать зорово простір, створять перспективу і відчуття заспокоєння. Якщо вам подобається фіолетовий колір, то застосовуйте його в поєднанні із зеленим, інакше він буде виглядати дуже похмуро. Червоний – улюблений колір багатьох, але від нього можна швидко втомитися.

 

Кольори мають часом цікавими властивостями. Так блакитний колір в невеликій кількості знижує артеріальний тиск, але при тривалому контакті він пригнічує людину. Багато людей можуть навіть розплакатися без видимої на те причини. У такій ситуації допоможуть паперові носові хустки. Тому якщо ви не хочете довести себе або близької людини до такого стану, коли йому знадобиться хустку, то використовуйте блакитний колір з обережністю. А помаранчевий колір здатний викликати роздратування, але при малих кількостях він цілком допустимо.

 

Використовуйте яскраві кольори, коли хочете виділити який-небудь елемент дизайну. Колірна гамма на ділянці повинна розроблятися в комплексі з іншими елементами. Потрібно враховувати колір самого будинку, вуличних меблів, забору і так далі. Ландшафтний дизайн повинен виглядати гармонійно і збалансовано. Тому якщо ви використовуєте яскраві кольори в елементах з одного боку, то з іншого боку вам доведеться врівноважити композицію.