Інтер’єр і меблі з масиву




Будь-дизайн інтер’єру полягає в гармонійному поєднанні обробки приміщення і навколишніх предметів інтер’єру. Якщо ж робити інтер’єр з масиву дерева, то це ще й екологічно, приносить користь здоров’ю, такий інтер’єр володіє відмінними якісними характеристиками і завжди радує око. Інтер’єр, що включає в себе двері з масиву і не тільки, набирає все більшої популярності і використовується не тільки для оформлення приватного будинку, але також і для обробки готелів, барів, ресторанів.

 

Для створення такого пишноти потрібен комплексний підхід, що враховує, як буде виглядати приміщення з такою обробкою і як впишеться в неї меблі. А крім того, необхідний високою професіоналізм фахівців, які проектують дизайн приміщення, при цьому важливу роль відіграє вміння грамотно працювати з деревом на етапі самої збірки.

Від чого залежить ціна на виріб з масиву

 

Ціна на такий інтер’єр завжди висока, адже міжкімнатні двері з масиву, дерев’яне оздоблення стелі, стін і інших частин робляться з різних порід деревини, а якість її різна. Меблі виготовляється з дерев’яних щитів, які можуть бути цільними або зрощена. Якщо для виготовлення застосовуються другі, то це підвищує в ціні виріб, тому що технологія зрощування недешева. А ось наявність сучків, навпаки, здешевлює інтер’єр, але при цьому і зовнішній вигляд теж страждає. Щільність річних кілець також впливає на цінність матеріалу.

 

Тверді породи деревини застосовуються для виробництва дорогою, добротної та якісної меблів. М’які ж сорти добре підходять для виробів з невеликими експлуатаційними навантаженнями. Надтверді сорти дерева мають підвищену міцність і практично не схильні до гниття, а також добре витримують вологість і вплив ультрафіолетових променів ..

 

Найчастіше для виробництва масиву з дерева використовуються:

 

  • сосна
  • дуб
  • бук
  • ясен
  • береза

 

Сосна найдешевша і використовується в основному для аксесуарів і дрібних предметів інтер’єру. Дуб і бук дуже міцні і добре підходять для виготовлення основної частини обробки. Добре виглядає паркетна дошка з масиву дуба або ясена. Ясень навіть міцніше дуба, а ще більш гнучкий. Бук хороший для світлих меблів, а завдяки своїй гнучкості з нього роблять гнуті меблі. Найбільшою ударної стійкістю володіє береза, і з неї роблять багато видів меблів, але є один недолік – велика кількість сучків.