Еко-дизайн в освітленні і секрети тайської гостинності




 

Екологічно безпечні предмети в інтер’єрі вважаються елементами високого стандарту життя. У цьому впевнений один з німецьких дизайнерів, який приїхав до Таїланду, і створив компанію з виробництва світильників з фрагментів природних матеріалів. За кількістю ландшафтних багатств Таїланд займає одне з перших місць в світі. Його пляжі, джунглі, рифи насичені залишками коралів, зірок, перламутрових черепашок; фрагментами пальм, папоротей, бамбука і деревних ліан. Клондайк для художника – гори сухого кучерявого ротанга і бананового листя.

 

Релігія і спосіб життя таітян прагне добра і спокою, вчить помічати красу простих речей, бути ближче до природи, вести себе агресивно і романтично. З бажанням привнести дотик природи в будинок, дизайнери з Європи розробили оригінальні освітлювальні прилади. Слово автентичний походить від давньогрецького «αὐθεντικός» – справжній, дійсний, справжній. Компанія з однойменною назвою випускає світильники з природних матеріалів.

 

В якості основи плафонів використовується льон та ін. Натуральні тканини. Поруч з ними незамінні ненагревающіеся і економні світлодіодні лампи. Світлодіодна продукція рекомендується відповідно до бажання виробника привернути увагу до проблем екології і в якості призову до захисту навколишнього середовища.

 

Напрямок Треш-арт, засноване німцем К.Швіттерсом (експериментатором абстрактного мистецтва), дало поштовх до створення арт-об’єктів з відходів. Сучасний художник, засновник бренду Автентика, збирає природний сміття і перетворюють його в твори мистецтва. У хід йдуть палиці, шматки човнів і хатин, стулки черепашок. Нові речі химерних форм служать цілям освітлення. Наприклад, люстри в еко стилі.

 

Предмети екодизайну нарівні з очевидними перевагами в красу, зручність і ціною відрізняються відсутністю шкоди здоров’ю і мінімальним екологічним збитком при виробництві. Завдання екодизайну – втілити природні бажання людей наблизити свої будинки до антистресовим умов, створити гармонійний навколишній світ, насолодитися домашнім затишком поза суєти великих міст. У витоках тайського гостинності лежать терпимість і привітність. Психологи стверджують, що люди, які живуть в інтер’єрах стилю еко, стають спокійнішими і добрішим, рідко схильні до депресій, досягають гармонії з внутрішнім і навколишнім світом.

 

Результат екореволюціі вже оцінили по достоїнству тисячі покупців електроосвітлювальної продукції. Нетрадиційні форми, незвичайним переплетення, нестандартні рішення, ненав’язливе присутність східної філософії до душі російським і європейським споживачам. Популярні натуральні матеріали теплою і комфортною палітри з відтінками землі і піску, деревини і кори. У моді пастельні тони, бежевий, білий в контрасті з темним деревом, коричневий. Виразні гра ліній на деревних спилах, теплий природний колір каменів і раковин. Прикладом вдалого поєднання стилю і кольору є дизайнерський торшер зі вставками або об’єднаними в єдине полотно фрагментами перламутрових раковин.

 

Вся продукція, представлена ​​виробниками Таїланду, є колекцією авторських робіт і втіленням оригінальних ідей майстра. Предмети домашнього вжитку працюють візуально і психологічно, наповнюючи будинок світлом і втілюючи в життя мрії про щастя.