Натяжні стелі

Одним з найбільш функціонально навантажених приміщень в квартирі зазвичай вважається кухня. Тут постійно відчуваються перепади температур, накопичується у вигляді конденсату пар, витають різні запахи. Тому при виборі покриття для стелі необхідно враховувати всі ці особливості. Останнім часом популярність придбала установка натяжних стель, які здатні витримати не тільки значний перепад температур, але і мають відмінні водовідштовхувальні властивості. Причому такі стельові конструкції стійкі як до пару, так і до великих обсягів води, яка через протікання з боку сусідів може накопичуватися на їх поверхні.

 

На натяжні стелі відгуки найсприятливіші і через їх індиферентності до різних запахів. Вони не тільки не вбирають сторонні речовини, а й самі не виділяють шкідливих випарів в навколишній простір. Екологічно безпечні, гіпоалергенні системи є чудовим захистом від бруду, кіптяви і жиру. До переваг такого матеріалу можна віднести і легкість догляду за ним. Досить звичайного вологого прибирання, не потрібно застосування особливих засобів для розчинів. До речі, натяжні конструкції абсолютно несприйнятливі до різних хімічних речовин, харчових продуктів, а також різних агресивних середовищ, докладніше про стелях тут.

 

Можливість вибору будь-якої форми і кольору робить цей матеріал одним із затребуваних у дизайнерів, розширюючи їх фантазію по стилістичному оформленню інтер’єру. Актуальною сьогодні вважається тенденція поділу кухонного простору на певні зони. Цією ж завданню відповідає за створення кухні-студії. Для цих цілей натяжні стелі особливо ефективні, так як завдяки можливості створення багаторівневої і комбінації різних форм виходить оригінальний інтер’єр.

 

Як показує практика, з двох типів натяжних систем – на основі ПВХ-полотна і тканинної – більш доречною буде установка конструкції з вінілової плівкою. Якщо зупинитися на глянцевих або дзеркальних стелях, то можна досягти не тільки функціонального результату, але і візуально збільшити розміри кухні і отримати джерело додаткового рівномірного по всій площі освітлення. При цьому такий матеріал не горить у вогні і не схильний до появи цвілі. Тим же, хто бажає поєднати сучасні технології і класику, рекомендується монтувати матові натяжні системи. Для додання потрібного акценту можна на стелю за допомогою фотодруку нанести будь-які зображення.