Керамоблоки вигідніше цегли





Чим керамічні блоки вигідніше цегли? В останні роки все менший відсоток приватних будинків будують зі звичайного рядового цегли. Економічна складова змушує людей шукати альтернативні матеріали, які в силу тих чи інших якостей виграють у цегли.

 

Так ми можемо спостерігати зростання популярності будівництва будинків з газопіносиліката. Мабуть, на сьогоднішній день газобетон є одним з найбільш бюджетних рішень для індивідуального будівництва. Особливо спокусливою залишається його ціна. Адже кубометр газоблоків коштує менше 50 $, а робота з ними не вимагає особливих навичок і інструментів. Їх можна різати звичайною пилкою. Кладка виконується в рекордно стислі терміни і вартість роботи муляра на порядок нижче, ніж у рядового цегли.

 

Та й теплоізоляція у них на порядок краще, ніж у цегли. Проте, є у них і недоліки. Це високе вологопоглинання, яке досить часто тягне за собою підвищену вологість і грибок в приміщенні. Також, газобетон не відрізняється особливою міцністю. При рівних показниках ширини кладки звичайний цегла здатний витримати більш значні навантаження, що ускладнює будівництво в разі використання бетонних перекриттів.

 

Деякі забудовники використовують пінопластові будівельні блоки. Основним їх перевагою є відмінна теплоізоляція. Проте, міцність стін не дозволяє будувати вище двох поверхів в разі використання бетонних плит перекриттів. У деяких випадках питання можна вирішити за рахунок використання моноліт-каркасної технології. За такою технологією з пінопластових блоків по всьому світу будують будівлі з поверховістю до 40 поверхів. Однак, і у них є свої недоліки. Низька міцність стін в поєднанні з емісією пінопластом канцерогенів і алергенів в навколишнє середовище так і не дозволила цього матеріалу завоювати ринок.

 

Керамічні блоки, як порівняно молодий продукт на ринку будівельних матеріалів, ще не встигли завоювати велику популярність, але перспективи у цього продукту досить райдужні. Керамоблоки спочатку розроблялися, як альтернатива цеглі, здатна перевершити його за всіма показниками, зберігаючи екологічність. Основною перевагою є економічна складова.

 

При вартості кубометра блоків, сумірною з вартістю цегли, блоки важать в 1,7-1,9 рази менше і забезпечують теплоізоляцію в 2,5 рази вище, ніж звичайний рядовий цегла, забезпечуючи ідентичну міцність несучих стін. Низький вага тягне за собою скорочення витрат на фундамент, а теплоізоляційні властивості дозволяють значно зменшити товщину стіни без будь-яких тепловтрат. Сумніваєтеся? Попросіть виконроба скласти кошторис при використанні керамоблоків і самі побачите економію і на матеріалі і на роботі.