Середземноморський стиль для ванної





Частинку умиротворення і спокою Середземномор’я можна привнести в свій будинок в кімнату, яка найбільше підходить для релаксації. Це звичайно ж ванна. Середземноморський стиль в оформленні інтер’єру, можна відобразити в такому елементі, як меблі для ванної, в нашій країні це підходить багатьом людям вже тільки тому, що асоціюється з морем і сонцем, чого у нас так не вистачає. Теплий клімат, лагідний вітерець і шум моря легше уявити, коли вже сам інтер’єр підштовхує до цих приємним думкам.

 

З’явився цей стиль в західних країнах, які перебували на узбережжі Середземного моря. Італія, Іспанія, Туніс, Марокко, Франція … Середземноморський стиль втілив в собі щось неймовірне почуття спокою, що панує в цих країнах на березі моря. Якщо починати розглядати особливості цього стилю, то слід почати з меблів.

 

Цьому стилю характерна меблі ручної роботи, грунтовна, переважно з сосни або дуба. Якщо вибирати з інших порід дерева, то краще вибрати меблі з відтінків даного стилю. Так наприклад, для ванної кімнати в грецькому стилі потрібно вибирати кольори холодні: смарагдовий, білий, безліч відтінків синього. Якщо ванна повинна відображати атмосферу Італії або Іспанії, на допомогу прийдуть теплі кольори – жовтий, цегляний, кремовий, вохристо-жовтий і теракотовий.

 

Середземноморський стиль має на увазі і можливість вибору кованих меблів або інших предметів інтер’єру. При наявності у ванній вікон, слід задуматися про вибір легких фіранок, які будуть хвилями спадати з вікна. Декорувати таку ванну сміливо можна всіма предметами, що належать до морської тематики. Мушлі, камені, морські рослини і керамічний посуд відмінно впишуться в середземноморський інтер’єр.

 

Взагалі, основні якості даного стилю – це простота, практичність і комфорт. Всі ці якості мають на увазі максимальне приховування всіх комунікацій. Видно має бути тільки те, чим користуються кожен день – наприклад, вентилі, щоб відкрити воду. Все зайве забирається правильної обробкою приміщення.

 

Стіни, стеля, за традицією, обробляють світлої керамічною плиткою. Також для цих цілей можна використовувати кахель. Це внесе свою частку практичності в ванну, так як зазначені матеріали легко відмиваються. Можна комбінувати плитку різного кольору, але в межах стилю. Всі предмети інтер’єру повинні бути в загальному стилі, за кольором нагадують сонце, море і пляж. Гарним доповненням до такого інтер’єру стануть плетені кошики, в які можна укладати рушники.