Механізована штукатурка – автоматизація рутини





Оштукатурювання стін завжди супроводжується значними фізичними навантаженнями. Це важка праця, пов’язаний з приготуванням розчину, його підняттям на висоту і нанесенням на поверхню стін або інших покриттів. Однак останнім часом все популярнішим стає так звана механізована штукатурка. Про її переваги поговоримо нижче.

 

Під назвою «механізована штукатурка» розуміється процес штукатурення стін або інших поверхонь за допомогою будівельних сумішей з використанням спеціального обладнання. Тобто, штукатурка наноситься на поверхню не вручну, а за допомогою спеціальної машини. Такий підхід дозволяє значно прискорити процес нанесення суміші, полегшити його, а також позбутися від можливої ​​появи тріщин між різними ділянками нанесення.

 

Швидкість, зручність і якість робіт підвищується за рахунок використання широкого шпателя. Завдяки йому стіни будуть гарантовано рівними. Роботи з виготовлення штукатурної суміші також виконує машина. Вона позбавляє робочих від важкої фізичної роботи і значно економить час.

 

Перерахуємо переваги, які дає використання механізованої штукатурки:

 

  • Швидкість роботи підвищується приблизно в 3-4 рази.
  • Значно підвищується якість штукатурення. Це пояснюється тим, що в процесі нанесення чергової порції суміші площа її нанесення дуже велика. Тому після її обробки і вирівнювання вона висихає рівномірно, що забезпечує відсутність тріщин на покритті.
  • Значно поліпшується якість будівельного розчину. Установка робить все автоматично, що виключає людський фактор (незнання технології, втома, некомпетентність).
  • Скорочується витрачається кількість розчину. Цей факт виникає внаслідок того, що в процесі приготування суміші вона насичується повітрям. Так, наприклад, якщо при ручному оштукатурюванні необхідно приблизно 16 кг суміші для покриття нею одного квадратного метра поверхні, то при механізованому – лише 13 кг. Фінансова економія очевидна.
  • Механізована штукатурка має велику міцність і високі експлуатаційні характеристики.
  • Підсумкова вартість робіт з нанесення штукатурки значно нижче, ніж при ручних роботах.