Натяжні стелі для різних приміщень





Не так давно дизайн стелі полягав в його вирівнюванні і побілки, це було єдиним варіантом оформлення. З появою натяжних стель збільшилася кількість можливих рішень обробки приміщень. Натяжні стелі найбільш актуальні для приміщень з підвищеною вологість в зв’язку з тим, що мають підвищену стійкість до перепаду температури і рівнем вологи. Разом з цим при установці натяжної стелі з’являється можливість розташування освітлювальних приладів відповідно до розміру приміщення і функціональними вимогами. Крім того, глянцева стеля дозволить візуально розширити межі простору.

 

Ще однією перевагою натяжної стелі є невисокі тимчасові витрати, необхідні на монтаж стелі. Найбільш популярними варіантами дизайну натяжних стель у ванній є вибір світлих кольорів, вибір відтінку світліше кольору стін і використання дзеркальних поверхонь. Серед переваг використання натяжних стель у вітальні виділяються можливість швидкого монтажу стелі, простий догляд і процес очищення, довговічність матеріалу і його естетичний вигляд.

 

Грамотно підібраний по стилю натяжна стеля дозволить візуально збільшити простір і наповнити кімнату світлом. Також в процесі натягу стелі не з’являється додатковий сміття і пил, що дозволяє попередньо виконати інші плани по ремонту і завезти в приміщення меблі. Покриття натяжних стель є зносостійким, не вицвітає, не тріскається, не мнеться. У разі затоплення житла з боку сусідів натяжна стеля швидко просохне і повернеться в свою первинну форму.

 

Крім того, будова конструкції натяжної стелі дозволяє замаскувати і приховати різні функціональні системи, наприклад, освітлення, кондиціонування або вентилювання. Приміщення, яке використовується в якості кімнати для дітей, має відповідати одночасно багатьом вимогам. Покриття, що використовується в оформленні, має бути не тільки красивим, яскравим і грайливим, але і не відволікати від занять і навчання, а також бути безпечним і якісним.

 

В даний час можливе створення натяжної стелі із зображеннями різних героїв мультфільмів, казкових мотивів або спокійних пейзажів, наприклад, моря, зоряного неба або крони дерев. Крім іншого, такі стелі прості і зручні в експлуатації, їх складно забруднити або пошкодити. Як правило, для дитячої кімнати вибирають стелі яскравих, соковитих кольорів з використанням різних виступів і асиметрії.

 

При вході в квартиру або житловий будинок перше, що впадає в вічі – це передпокій і її оформлення. Незважаючи на це в багатьох випадках ремонту прихожей приділяється менша увага в порівнянні з іншими кімнатами житла. Особлива складність при натягу стелі в прихожей полягає в тому, що часто приміщення має маленьку площу і неправильну форму, в зв’язку з чим необхідно використання полегшеної конструкції для економії матеріалу. Одночасно з цим конструкція натяжної стелі повинна дозволити приховати комунікаційні системи і проводку.