Лавка як елемент ландшафтного дизайну





При правильному підході лава на заміській ділянці може служити не тільки зручності жителів, але і бути важливим архітектурним елементом. Використання природного матеріалу «розчиняє» садову лавку в навколишньої дійсності. Дуже часто така лава виготовляється з зрубаного стовбура старого дерева, яким майстер надає зручну для сидіння форму. Щоб дерев’яна лава привертала до себе увагу, зону, в якій вона буде розташовуватися, необхідно підготувати.

 

Якщо у Вашій лавки немає спинки, що зустрічається досить часто, зорову імітацію можна виготовити з декорованого живими рослинами дерев’яної шпалери. Посадивши по обох краях шпалери кучеряву ліану, Ви візуально згладжуєте гострі кути. Зростаючі поруч багаторічники, вражаючи буйством фарб, з’єднають організований Вами для відпочинку куточок з навколишньою природою в одне ціле.

 

Відвідавши сторінки фірм, які займаються продажем садових меблів виробників, Ви обов’язково знайдете для свого заміського будинку варіант. Найвищими технічно характеристиками володіє кована лавка. В руках майстра важкий метал перетворюється в повітряний виріб. У деяких випадках кованими елементами доповнюють дерев’яні лавки.

 

І в цьому випадку без продуманого оформлення декоративними рослинами обійтися навряд чи вдасться. Найкраще кована лавка буде виглядати на невеликій брукованої майданчику у внутрішньому дворику. Доповнивши лавку оповитої ліаною конструкцією, Ви не тільки завершите композицію, але і захистіть відпочиваючих на лавці людей від жаркого літнього сонця і невеликого дощу.