Використання гігієнічної помади не робить ваші губи «залежними» від неї

Використання гігієнічної помади не робить ваші губи «залежними» від неї, але ви можете відчути, що не можете перестати користуватися нею.

Потріскані губи – це запалені губи, тому припинення використання гігієнічної помади просто виявить основне роздратування.

Деякі люди більш схильні до потрісканим губ через те, де вони живуть, або що вони їдять і п’ють.
Дерматолог сказав Insider, що простий продукт, такий як вазелін, краще, ніж гігієнічні помади з великою кількістю інгредієнтів, які можуть дратувати губи, будучи одночасно проблемою і рішенням.

Ви гуляєте, п’єте каву з одним або допомагаєте дитині з домашнім завданням, коли виникає бажання: вам потрібна гігієнічна помада. Ці сухі потріскані губи вимагають вашої уваги, поки вони не заспокояться.

Але потім, усього через годину або два після нанесення, ви відчуваєте, як паличка бджіл Берта знову кличе вас. Це схоже на залежність від речовини – чим більше ви його використовуєте, тим більше відчуваєте, що вам це потрібно.

Але дерматолог доктор Ифе Дж. Родні з Eternal Dermatology + Aesthetics в Колумбії, штат Меріленд, сказав, що гігієнічна помада Insider (або вазелін, або Carmex) не викликає звикання, хоча є причини, за якими ви можете відчувати себе вимушеним використовувати її частіше, ніж хотілося б. .

Чому тріскаються губи

Велика частина шкіри на вашому тілі покрита волоссям, будь то пишні і товсті, як у пахвових западинах, або рідкісні і майже непомітні, як персиковий пушок на щоках. Ці волосся росте з фолікулів, які також виділяють масло.

Губи – виняток, і тому «у нас немає можливості завжди зволожувати зсередини», – сказав Родні. В результаті вони можуть потріскатися або, іншими словами, запалитися.

За словами Родні, потріскані губи – це «запалення губ, яке призводить до лущення і збільшення клітинного обміну» через чогось на кшталт зміни погоди або вживання чогось, на що у шкіри по суті алергія.

Ось де вам знадобиться ваш улюблений тюбик мастила для губ. «І вазелін, і гігієнічна помада створюють бар’єр, щоб запечатати губи і заспокоїти запалення».

Ви можете відчувати себе залежним від цієї речовини, якщо, наприклад, зараз зима, ваші губи дуже потріскалися і ви постійно покриваєте їх.

«Потім, коли ви зупиняєтеся, запалення розгорається, і ви знову відчуваєте дискомфорт», – сказав Родні. «Але насправді вам не потрібен вазеліновий« пластир »або будь-якої іншої продукт, щоб позбавити вас від гігієнічної помади, як такої».

Ви також можете відчути, що не можете перестати мити губи, якщо звикли до продуктів з м’якими стероїдами, такими як гідрокортизон, які особливо ефективні при знятті запалень, а потім перейдіть на щось більш просте, наприклад, вазелін.

«Коли ви перестаєте користуватися гігієнічною помадою [з додаванням стероїдів], ви можете виявити, що запалення на губах проявляється ще більш агресивно», – сказав Родні.

Деякі люди просто більш схильні до потрісканим губ, не обов’язково тому, що вони народилися такими, а тому, що їх обставини або поведінку дратують їх поцілунок. Наприклад, люди, які їдять багато гострої їжі, живуть в посушливому кліматі або зазвичай страждають зневодненням через те, що не п’ють достатньо води або занадто багато алкоголю, можуть виявити, що їх губи постійно тріскають.

Сама Родні ніколи не користується гігієнічною помадою і не рекомендує її клієнтам. Це тому, що продукти можуть містити ароматизатори та інші алергенні інгредієнти, які посилюють сухість і запалення. «Гігієнічна помада може бути проблемою і рішенням одночасно», – сказала вона.

Замість цього вона рекомендує нанести тонкий шар вазеліну, який ніжний і складається тільки з одного інгредієнта.

«Менше означає більше, тому що навіть інгредієнти косметичних продуктів, в тому числі губні помади, можуть викликати алергію, вони можуть викликати роздратування», – сказала вона. «А якщо у вас вже є запалення на шкірі, то метою буде відновити шкірні бар’єри і зняти запалення».