Як утеплити горище? Покрокова інструкція

Як утеплити горище? Покрокова інструкція

У вас є невикористаний горище? Розігрівання здається вам хорошим рішенням, але ви ніколи цього не робили раніше і турбуєтеся ви про ефект своєї роботи? Заспокойся. Утеплення мансарди – одне з тих заходів по ремонту, які можна успішно виконати без необхідності найму професіонала. Особливо при використанні скловати – вона міцна і проста в установці. Ми крок за кроком розповімо, як утеплити горище.

Переходимо до наступних абзацах:

Перед тим як приступити до роботи – необхідні інструменти
Крок перший: укладання мембрани
Крок другий: приклеюємо мембрану
Крок третій: вата для даху
Утеплення горища – укладання другого шару

Перед тим як приступити до роботи – необхідні інструменти

Утеплюючи горище, ви обмежуєте тепловтрати. Це, в свою чергу, призводить до зниження енергоспоживання, необхідного для обігріву будинку. Так що можна сказати, що утеплення горища – це вкладення в економію. Від цього виграють і ваш гаманець, і навколишнє середовище.

Перш ніж приступити до утеплення, приготуйте собі всі необхідні інструменти і продукти. Щоб вони були у вас під рукою і не перестали працювати.

Тобі знадобиться:

рукавички
металеві щітка,
ножиці,
пістолет з клейовим патроном,
ніж,
кладка патч,
ніж для різання скловати
дошка
вітрозахисна мембрана,
стрічка монтажна мембрана,
клей
і скловата в рулонах.

Носіть вільний одяг з довгими рукавами, а на руках – штани і рукавички.

Крок перший: укладання мембрани

Почніть утеплювати горище з очищення стін – особливо сирих. Потріть їх металевою щіткою приблизно до десяти сантиметрів. Потім покладіть валик з мембраною на горище і розгорніть його першу смугу. Розмістіть його так, щоб 10-сантиметровий шматок перекривав стіну. Потім розгорніть мембрану до сусідньої стіни і знову залиште десятисантиметровий надлишок продукту. Відріжте ножицями стрічку від рулону (слідкуйте за маркуванням на фользі). Не забудьте правильно зігнути мембрану по кутах.

Таким же чином розгорніть наступні смужки мембрани, утримуючи на стіні десять сантиметрів накладки. Розкладіть окремі частини фольги так, щоб їх краї перекривали ширину близько десяти сантиметрів (також використовуйте маркування на виробі). Накрийте таким чином весь горище мембраною. Готовий? Прийшов час приклеїти.

Крок другий: приклеюємо мембрану

Зв’яжіть ремені разом за допомогою фіксуючої стрічки в місцях, де вони перекриваються. Щоб герметизація була точною, перевірте, чи немає вигинів і бульбашок повітря. Розгладьте стрічку рукою, щоб вона точно прилягала до фользі.

Почніть приклеювати мембрану до стіни, завдавши сполучна по її кутах. Втисніть липку стрічку в складку фольги і щільно притисніть. Потім нанесіть клей по стіні приблизно на п’ять сантиметрів у висоту. Приклейте мембрану до поверхні і ретельно розгладьте. Фольга повинна прилягати ідеально – без бульбашок повітря і перегинів у місці прилипання. Пам’ятайте, що герметизація буде ефективною тільки в тому випадку, якщо лінія нанесеного продукту не порушена.

Крок третій: вата для даху

Утеплювач мансарди вже наполовину готовий. Прийшов час покласти матраци з стекловати.Край упаковки з продуктом обрізати ножем уздовж рулону. Розмотуючи рулон, будьте обережні, щоб не перемотати пакувальний папір, що захищає матеріал. Потім струсіть матрац з скловати (ви відновите його повний обсяг) і зніміть упаковку.

Рівномірно прикладіть вату до стіни. Якщо до іншого кінця горища залишилося небагато місця, відрегулюйте і відріжте матрац відповідної довжини. Як це зробити? Спочатку уважно виміряйте зазор. Потім розкладіть ще один матрац з скловати (закріпленої стороною вгору) і під його дном в місці розрізу засуньте дерев’яну дошку. Таким чином ви закріпіть мембрану, що лежить на підлозі.

Тепер перенесіть розмір на матрац і застосуєте латочку кладки. Використовуйте для цього корисні позначки на фользі. Утримуючи пластир коліном, розріжте матрац спеціальним ножем (уздовж пластиру). Нарешті, відріжте останні волокна, провівши ножем під матрацом.

Покладіть відрізаний шматок мата на край попереднього матраца. Пам’ятайте, що вату для утеплювача потрібно укладати рівно. Збереження безперервності ізоляційного шару дуже важливо, тому не залишайте пустот на поверхні горища. Маючи це на увазі, застеліть всю поверхню горища скловатою.