Світлодіодні світильники в інтер’єрі, використання




 

Уже багато років незамінним атрибутом стильного житла є наявність світлодіодних світильників. Вони компактні, функціональні і вельми різноманітні за формою, розмірами і своїм типом. Купують світлодіодні світильники оптом не тільки для того, щоб просто висвітлити простір, але і щоб поділити його на зони. Це актуально для тих приміщень, в яких було передбачено наявність декількох функціональних просторів. Різні за формою колби і лампи для світильників допоможуть зробити освітлення в зоні відпочинку більш м’яким, а в робочій зоні більш інтенсивним. Ще використовують різні за кольором підсвічування, що надає приміщенню індивідуальність, а вам піднесений настрій.

При комбінуванні з верхнім світлом, за допомогою точкових ламп, можна додатково освітити то простір, де яскраве світло потрібно лише час від часу. Це, мабуть, одна з найбільш чудових функцій світлодіодних світильників – висвітлювати кути і місця, куди основне освітлення не добирається. А якщо використовувати разом з ними прилад для регулювання потужності освітлення (диммер), то ефект може перевершити всі ваші очікування.

Якщо в інтер’єрі є речі, на які хочеться звернути особливу увагу, то і в такому випадку точкові лампи просто незамінні. Вони прекрасно справляються з функцією підсвічування. Зручно розташовувати ці маленькі світильники і навколо дзеркала, що перетворить його зі звичайного елементу інтер’єру в дивовижну картину. Світильники даного типу прийнято ділити на стельові і меблеві. Перші зможуть допомогти у висвітленні цілої кімнати, а другі підійдуть для розстановки акцентів.

Найчастіше меблеві світильники встановлюють на кухонних шафах і в гардеробах. В такому випадку вони стають незамінними помічниками в побуті і в значній мірі полегшують існування. Зазвичай для меблів вибирають світлодіоди або галогенні лампи з низьким вольтажем. Подібні варіанти слабо нагріваються, а, значить, більш безпечні в експлуатації.

Монтаж світильників не викликає труднощів ні при установці натяжних стель, ні гіпсокартонних. Їх монтують впритул або врізають в стельове полотно. Вибір варіанту залежить тільки від зручності і смаку. Для ванних кімнат виготовляють моделі закритого типу. Це допоможе уникнути потрапляння води на елемент живлення і саму лампу. Також важливо і те, що працюють вони від зниженої напруги. Ступінь захисту від попадання частинок і вологи вказана відповідним маркуванням на упаковці.