Кавовий куточок – що це?

Дизайнерський інтер’єр, м’які дивани, а в «барі» – вибір різних сортів кави і молока. Хоча опис може припускати нову мережу кав’ярень, насправді воно відноситься до … кавовим зонам на заправках.

Кавовий куточок – що це?

Уже не ціна на паливо грає вирішальну роль при виборі замовником місця зупинки. Важливе значення придбали та інші фактори, в тому числі якість що подається кава, а також привабливість гастрономічного пропозиції і зручність прийому їжі.

Найбільші зміни в цьому відношенні відбулися в кавових куточках. Замість кавових куточків і закутків, захованих десь під стінами, ми маємо великі острова з кофетумбой, розташовані в центральних місцях приміщень. Як виглядають такі сучасні міні-кафе? Кава тумби, на яких розміщено все необхідне, також ми обов’язково знайдемо там найсучаснішу кавоварку-автомат, часто є місце і для солодощів.

Кавовий куточок – з чого він складається?

Однак створити таку зону – досить непросте завдання. Вам необхідно подбати про його привабливому дизайні, функціональності і ергономіки простору, також слід враховувати якість і тип використовуваних матеріалів. Що панує на сучасних кавових островах? Традиційні меблеві щити поступово замінюються металевими елементами, пофарбованими в наймодніші, темні кольори.

Для виготовлення стільниць використовуються такі композитні матеріали, як Corian і Staron. Їх перевага – це перш за все естетика і стійкість до зовнішніх чинників – в основному, до вологи і простота змісту в чистоті. Кондитерські вітрини також зазнають метаморфозу: замість дешевого оргскла вони набувають оригінальну композицію зі скла і металу. Ефект? Зона стає більш дружелюбною до споживачів і підвищує їхню довіру до приготованим напоїв і закусок.

Кава на заправці завжди популярний

Привабливість островів і зон бістро підсилюють сучасні кавомашини. Вони оснащені інноваційними технологіями для приготування десертів еспресо і кави з молоком. Варто пам’ятати, що в літній сезон переважають напої фраппе. Для цього поруч з кавоваркою повинен бути невеликий кубик льоду або скляну шафу з виступаючими чашками, наповненими льодом. Для гурманів таких напоїв це ще один привід зупинитися на обслуговуючих їх заправках!

Щось більше, ніж кава

Кавовий куточок – це також все більш широкий асортимент кавових добавок. Ароматизовані сиропи, мед, шоколадна пудра – обов’язкові пункти кавових островів. Всі надбудови зазвичай знаходяться у великому органайзере, для якого потрібно виділити відповідне місце.

Ще один пристрій, якому потрібно небагато місця, – це охолоджувачі молока. Найчастіше використовуються контейнери doblat з охолоджуючим гелем, які досить просторі, щоб вмістити картонні коробки з жирним, знежиреним і соєвим молоком.

Хоча вкладення в добре обладнану зону для гарячих напоїв можуть здатися високими, ефект варто будь-якої суми. Чудовий кавовий куточок, смачну каву і приємна атмосфера – ось до чого постійно повертаються клієнти. Робіть ставки на якісний кавовий острів і залучайте ще більше споживачів!