Куди поїхати в Туреччині з дитиною?





Як відомо, Туреччина вже давно стала популярним місцем сімейного відпочинку для російських туристів. Тому питання про те, як розважити дитину, мучить багатьох батьків. Ось кілька місць, які можуть привести в захват будь-якого непосиду.

У парку динозаврів «Динопарк», розташований в селищі Гейнюк, був відкритий в 2012 році. На площі 30000 квадратних метрів діти можуть познайомитися з 28 динозаврами, створеними в повну величину. Тварини можуть ворушити своїми кінцівками, гарчати, як справжні, відкривати свої зубасті пащі. На території парку розташована обладнаний пісочний майданчик, де можна, озброївшись пензликом, взяти участь в розкопках динозавра. На території парку, крім того, є батут із захисною сіткою, смуга перешкод, скалодром, а також водний атракціон, де можна покататися на човнах, невеликий зоопарк, 7-D кінотеатр. Любителі гострих вражень можуть сходити в кімнату страху.

В Анталії, в районі Конья-Алти, знаходиться другий за величиною в Європі океанаріум. Він розбитий на 36 тематичних зон, де відвідувачі можуть познайомитися з мешканцями і рослинністю різних річок, морів, океанів. В океанаріумі представлено близько 20 000 видів морських мешканців, серед них можна побачити і сотні акул. Унікальним в океанаріумі є тунель, протяжність якого становить 131 метр. Чи не менше захоплення у дітей викличе павільйон «Сніговий світ», де є можливість зліпити сніговика, покататися на санках, подивитися на будиночки ескімосів і навіть сходити в гості до Санта-Клаусу. Завершити екскурсію в океанаріум рекомендується відвідуванням відкритого басейну, де можна поплавати з акулами і морськими котиками.

У Туреччині також є кілька аквапарків, одним з найбільших є «Акваленд». Крім різноманітних гірок, тут є дельфінарій, який пропонує цікаву розважальну програму для дітей. Для самих маленьких в аквапарку є велика кількість атракціонів і дитячих гірок. Не менш цікавим є аквапарк «Дедеман», що представляє собою цілий комплекс басейнів, різноманітних гірок і штучних озер. Крім неймовірних і карколомних атракціонів, «родзинкою» аквапарку вважається сад тропічних рослин, в якому представлено безліч тропічних рослин.

Це далеко не весь перелік місць, куди можна в Туреччині з’їздити з дитиною. Але вже вони дають уявлення про величезну кількість можливостей для розваг, які подарують багато веселих вражень про відпочинок.