Другий популярний фасадний матеріал – плитка

фасадна плитка

Другий популярний фасадний матеріал – плитка. У них багато переваг. Одне з найважливіших – їх довговічність і стійкість до забруднень. Плитка довго залишається незайманою. Вони не вбирають вологу, не пропускають воду на фасад, тому відмінно захищають від вологи. Більш того, вони стійкі до перепадів температури, навантажень і сонячного світла. Вони також створюють більше можливостей для компонування, тому що бувають різних типів і кольорів.

Основні види фасадної плитки:

Клінкерна плитка – це найпоширеніше рішення. Вони дозволяють отримати ефект цегли на зовнішніх і внутрішніх стінах. Ідеально підходить як для сучасних, так і для традиційних аранжувань. Вони стійкі до бруду, пошкоджень і сонячного світла. Вони бувають у багатьох варіантах, тому дають можливість спробувати свої сили у аранжуванні. На жаль, вони досить дорогі.

Плитка з натурального каменю – це ексклюзивний матеріал. Вони дорогі, але за ціною якісні. Вони мають дуже хорошими характеристиками міцності і доступні в багатьох типах – від пісковика, доломіту, вапняку до класичного мармуру. У Польщі фасад будівлі з травертину або мармуру – дуже рідкісне видовище через його водопоглинання. Кам’яна плитка кладеться тільки на частину фасаду.

Бетонна плитка – вона стане для вас відмінним рішенням, якщо ви будуєте будинок в індустріальному або сучасному стилі. Ці види плитки стійкі до механічних пошкоджень і УФ-випромінювання, крім того, вони не вбирають воду і морозостійкі. Вони дуже добре імітують натуральний камінь – граніт, піщаник, травертин. Вони доступні в багатьох кольорах. Більш того, вони дешевше своїх натуральних аналогів і трохи легше.

Силікатна плитка – виготовлена ​​з кварцового піску і вапна, що робить їх стійкими до біологічних факторів. Вони дуже популярні завдяки відносно невисокій ціні в порівнянні з іншими матеріалами. Вони добре працюють в складних кліматичних умовах і морозостійкі.

Можна виділити два типи силікатної плитки – вимагає фарбування і забарвлену виробником. Перші покриваються фасадними фарбами, тому можуть мати найрізноманітніші кольори. З одного боку, лакофарбовий шар забезпечує захисний бар’єр, а з іншого – знижує стійкість плитки до механічних пошкоджень. Кольорова плитка дорожче.