Вибираємо гобеленові скатертини




Скатертини шиють із самих різних тканин. Одним з найбільш бажаних серед покупців матеріалів, який вважається царським, є гобелен. У даній статті ви можете дізнатися про особливості, різновиди, критерії вибору гобеленових скатертин та про тонкощі догляду за ними.

Особливості гобеленових скатертин

Гобеленові тканини були дуже популярні багато десятиліть назад і такими ж залишаються донині. Відрізняються вони від інших текстильних матеріалів незвичайним переплетенням ниток. Дана техніка дає можливість створити малюнок на обох сторонах полотна.

Придбати якісні гобеленові скатертини можна на сторінці https://provenceshop.com.ua/ua/kuhnya/skaterti/gobelenovye-skaterti/ в інтернет-магазині домашнього текстилю «Прованс». Торгова марка текстилю для дому «Прованс» має мережу фірмових магазинів ву різних містах України. Тепер ще активно розвивається варіант онлайн покупок, всі розуміють, що в сучасних реаліях споживачі бажають якомога менше часу витрачати на поїздки чи походи в торговий центр, щоб стати власником якісного текстилю.

Гобеленові скатертини в інтернет-магазині домашнього текстилю «Прованс»

Раніше з використанням гобеленової тканини шили різні вироби для облаштування інтер’єру, наприклад, підлогові і настінні килими, покривала, штори, гобеленовим матеріалом оббивали меблі. Чим більше було в інтер’єрі виробів з гобелена, тим багатшим вважався будинок.

Раніше гобеленові тканини виготовляли вручну з бавовняних ниток, зараз їх випускають промислово і додають синтетику. Що стосується скатертин з гобелена, то варто відзначити, що вони дуже популярні сьогодні, більшість господинь вибирають саме такі вироби, так як вони мають безліч прекрасних якостей.

Гобеленові скатертини характеризуються:

  • повітропроникністю;
  • легкістю;
  • безпекою;
  • екологічністю;
  • жорсткістю;
  • міцністю;
  • надійністю;
  • тривалим терміном експлуатації.

Гобеленова скатертину зносостійка, а це дуже важливо для такого виробу. Тримає форму, не вицвітає. За такої скатертиною легко доглядати – це теж один з плюсів. Також не варто забувати про те, що вона неймовірно красива, прекрасно виглядає і обов’язково стане прикрасою і родзинкою вашого святкового столу.

Якщо говорити про недоліки, то варто відзначити високу вартість, але з огляду на, що такий виріб прослужить не один десяток років, вона цілком виправдана.

На сьогоднішній день існує широкий вибір гобеленових скатертин. Вони відрізняються за багатьма параметрами. Наприклад, за формою – можуть бути овальні, прямокутні, круглі.

Також ці текстильні вироби відрізняються по дизайну:

  • декоративні з китицями;
  • новорічні;
  • кухонні.

Для будь-якого свята можна підібрати виріб з відповідною символікою і дизайном. Розміри скатертин теж бувають різні, від невеликих для маленького кухонного столу до величезних, які підходять для габаритних розкладних столів.

Переваги гобеленових скатертин перед іншим столовим текстилем

У виготовленні скатертин та серветок використовують безліч варіантів тканинного виконання. На тлі цього строкатого розмаїття гобелени особливо виділяються. По-перше, це класика, що йде корінням в далеке минуле. По-друге, є всі підстави називати такий текстиль художнім. По-третє, більш практичного матеріалу не знайти, як не старайся.

Сучасне ткацтво народжує вироби особливої ​​текстури: приємною на дотик і візуально. Яким би не був малюнок, ти гарантовано переносишся в царство затишку і гармонії. Бум на вантажні мотиви не обійшов стороною нішу виробництва гобеленової продукції. Як гостя з минулого, вона стає ідеальним полотном для відтворення відповідної естетики. Канони краси років минулих ніде так не органічні, як на гобелені.

Красу нічим не зіпсувати!

І це дійсно так, якщо під прицілом уваги опинився продукт преміум-якості. Міцність і довговічність досягаються правильним підбором складу тканини. Сучасний виробник до першокласного льону додає в невеликому процентному співвідношенні волокна поліестеру. Експлуатаційні характеристики відразу ж злітають на недосяжні стандарти.

Скільки не марати таку скатертину, скільки її ні пери, – гобелен стійко витримує будь-які випробування на міцність. Прасування тканини піддається з легкістю в трохи зволоженому стані, плями відходять без обробки побутовою хімією, відмінно тримається форма, вражають стійкістю фарби. Назвіть хоч один вид тканини, яка має хоч частину з перерахованих достоїнств. Складно? Отож.