Використання керамічної плитки сучасних брендів у ванній кімнаті





Рідкісний ремонт може обійтися без керамічної плитки. Її можна застосовувати на стінах у ванній кімнаті і на кухні, а також на підлозі. У цій статті піде розмова про плитці для ванної кімнати.

Варто зауважити, що по упаковці плиток Ви відразу зможете розрізнити, для яких поверхонь вона призначена. Для стін малюють руку, а для підлогового покриття – людську ступню. Якщо Ви купуєте плитку на підлогу, то слід зупинити свій вибір на шорсткою плитці. То чи не буде ймовірності посковзнутися і впасти.

Плитку для ванною бажано вибирати по країнах виробникам. Якісну плитку в наш час випускають Італія, Великобританія і Німеччина. Також хороший асортимент якісний плитки випускається і в Росії, при виборі плитки потрібно врахувати розміри ванної кімнати. Маленьке приміщення краще обкласти плиткою світлих тонів. Не варто робити яскраві плями, якщо Ви хочете зробити різноманітним малюнком, то варто вибрати схожі тони. Ні в якому разі не варто робити низ темним, а верх світлим, розділяючи кольору бордюром. Це візуально дуже зменшить Ванну кімнату. Якщо Ви хочете приблизно такого принципу в оформленні ванної, то можна викласти стіни світлою плиткою, не доходячи до стелі 50-60 см, а решту стіну покрити білою фарбою або побілкою.

Потрібно остерігатися підробок, які, на жаль зустрічаються. Підробку легко відрізнити по параметру товщини. У якісної плитки товщина складає 6-10 мм для стінових робіт, і 8-12 мм для підлогових. Перевірте плитку на нерівні краї, патьоки або ледь відчуваються тріщини. Також на ній не повинно бути здуття фарби або потовщених крапель. Якщо дефекти є, то краще відмовитися від вибору такої плитки. Вона низької якості і не прослужить довгий термін.

Плитка різниться по кваліфікації. Якщо на упаковці значиться символи АА – це означає, що ця плитка одна з найнадійніших і довговічних. Також можна дізнатися якість плитки по зворотному боці. Якщо вона покрита широкими порами, то це означає, що плитка не найкращої якості. Плитка такої якості має властивість пропускати вологу, тому під неї може завестися грибок, і також через вологу вона незабаром почне кришитися. Плитка хорошого виробника має практично рівну оборотну сторону, зрідка на ній можуть бути поглиблення у вигляді пір, не більше 5% від усієї зворотному поверхні.

Цікавий підхід в інтер’єрі – заміна деяких плиток на дзеркальні елементи. Це візуально приміщення. Для цього варто обробити скло до потрібного розміру і форми і обтесати краю, щоб вони були гладкими.