Як налагодити водопостачання на дачі





Щоб забезпечити водопостачання заміського будинку, знадобиться ще під час будівництва підключити його або до центральної магістралі, або до колодязя-свердловині, які розташовані на ділянці. Для цього, звичайно, знадобляться якісні ПНД труби та арматуру на сайті ви зможете підібрати потрібний варіант), які потрібно буде прокласти і закріпити так, щоб вони забезпечили будинок водопровідною водою. Вибрати з безлічі варіантів труб доведеться той, який відповідає місцевості, де розташований ваш будинок, і її клімату.

 

Якщо в цьому місці є грунтові води, часто бувають дощі або морози, то труби повинні бути з особливо міцного матеріалу, який витримає будь-які перепади температур і корозію. Особливо важливо, щоб зовнішня труба сторінка зі зразками) була зроблена з чавуну, ПВХ або хорошого пластика, а зверху оброблена захисним складом.

 

Усередині труби не повинні утворюватися нарости від хімічних домішок, які часто містяться у воді. Для цього потрібна гладка поверхня і особливий склад матеріалу, який перешкоджає таким утворенням. Якщо не з’явиться «островів», то вода буде рухатися швидким потоком без заторів. Зовнішні труби, які призначені для каналізації або для підключення до колодязя, укладаються в підготовлені траншеї з дренажної подушкою (з щебеню і піску), яка захистить їх від ґрунтових вод. Далі трубу засипають спочатку піском, а вже потім землею.

 

Налагодити водопостачання в заміському будинку або на дачі під силу самостійно. Сучасні труби легкі на вагу і легко монтуються за інструкцією. Однак якщо є невпевненість в своїх силах, можна найняти команду, яка налагодить водопостачання, що називається, «під ключ». Коштувати це буде чимало, особливо, якщо є труднощі з підключенням до центральної магістралі, віддаленістю будинку від села чи міста і іншими факторами.