Особливості паронітових прокладок, їх застосування





З кожним роком асортимент магазинів, що спеціалізуються на продажі будівельних матеріалів, стає ширшим і різноманітнішим. Подібна тенденція не може не радувати, адже вона не тільки забезпечує свободу вибору, але і робить більш якісними будівельні та оздоблювальні роботи, отже, і наші будинки. Переконливим підтвердженням цих слів є такий матеріал, як пароніт ПМБ, який вже досить популярний в західних країнах, але ще не настільки відомий у нас.

Але крім застосування в побуті пароніт дуже широко використовується в промислових цілях. Вони застосовуються для ущільнення фланцевих з’єднань на хімічних, нафтогазових і харчових виробництвах. Мова йде про спеціальний азбестовому прокладок, який використовується в якості герметика (ущільнювача), який легко може витримати вплив різних негативних факторів навколишнього середовища, в тому числі, таких, як висока температура і високий тиск.
До слова, абревіатура ПМБ розшифровується не інакше, як пароніт маслобензостойкий. Цей стійкий до хімічних впливів і надійний матеріал має високі технічні та споживчі характеристики. Напевно, саме тому даний герметик активно використовується в хімічній і нафтогазовій промисловості, в металургії, електроніці і т.д., забезпечуючи граничну герметичність оброблених їм з’єднань.

Найчастіше, пароніт ПМБ застосовується для герметизації нерухомих з’єднань, вірніше, для ущільнення їх плоских роз’ємів. Щоб ви зрозуміли, про що йде мова, уявіть собі, ну наприклад, брус. Оснащений системою «шип-паз». Так ось, за допомогою цього герметика ви зможете забезпечити граничну надійність даного з’єднання, незважаючи на всілякі негативні фактори навколишнього середовища, в тому числі, хімічні речовини, деякі розчинники і, навіть, мороз в -60 ° С!

Правда, є і деякі обмеження. Зокрема, такий герметик не рекомендується використовувати на поверхнях, шорсткість яких перевищує 40 мкм. Крім того, при покупці цього матеріалу не зайвим буде поцікавитися різними обмеженнями для конкретної робочої середовища, які можна знайти в Інтернеті або уточнити у продавця.