Зимовий сад в інтер’єрі квартири





Зимовий сад, поза всяких сумнівів, стане чудовим і витонченим куточком в дизайн-проект міської квартири. Просто навіть в задушливому і багатолюдному мегаполісі хочеться бути ближче до природи. Зелені рослини, вибрані грамотно і правильно розташовані, перетворять Ваш інтер’єр в лісову казку, а Ваш настрій завжди буде піднесеним. Що допомагає нам розслабитися і відпочити від міського шуму і всюдисущої пилу? Відповідь лежить на поверхні – кілька умиротворених і спокійних миттєвостей на особистому зеленому оазисі.

 

Приміщення для інтер’єру зимового саду Як відомо, під зимовий сад відводять спеціальне приміщення, яке оформляється рослинами і навіть карликовими деревами. Класичний зимовий сад – це максимально засклена конструкція, в створенні якої продумується цілий комплекс необхідних функціональних систем: опалення та вентиляція, полив і відведення води, і т.д. Зимовий сад – це інжиніринг На думку фахівців, Ви, навіть якщо дуже захочете, не зможете влаштувати зимовий сад в невеликому і неосвітленому приміщенні, у якого немає відповідного обладнання.

 

З іншого боку, якщо йти наперекір усталеним канонам класичного зимового саду, Ви можете інтер’єр квартири прикрасити декоративними елементами, а саме квітковими композиціями, експериментуючи і поєднуючи різні види рослин в певній житловій зоні. Відверто кажучи, хоч таку композицію з великою натяжкою можна назвати зимовим садом, однак труднощі найменування зовсім не применшує її декоративної привабливості. Можливості та способи оформлення зимового саду в інтер’єрі квартири Однак якщо у Вас величезне бажання створити для себе зелену зону, яка була б максимально наближена до ідеалу зимового саду, Вам слід уважніше придивитися до лоджії Вашої квартири.

 

Саме там рослинам буде зручно і комфортно, а квітучий вигляд рослин доставити справжню насолоду Вам і вашим гостям. Зрозуміло, балкон повинен бути засклений, так як рослини люблять тепло і гинуть від різких перепадів температури і протягів. Оптимальним буде, якщо Ви додатково утеплите балконні приміщення, або встановіть окрему опалювальну систему. Як варіант, таку систему можна провести із сусідньої кімнати. Перед посадкою в обов’язковому порядку перевірте цілісність конструкції: наявність щілин в огорожі балкона не дадуть Вашій домашньому саду буйно цвісти й рости. Балконний стать також бажано утеплити.

 

Для цього ідеальним помічником стане система «тепла підлога» або, на худий кінець, утеплене покриття для підлоги. Оцініть освітленість Якщо Вам вистачає сонця, не факт, що рослини будуть задоволені його кількістю. Балкон, що знаходиться на сонячній стороні, дозволить Вам значно зменшити кількість фітоламп (металогалогеновими або натрієвих), які необхідні для досвічування рослин, але необхідність в їх присутності буде в будь-якому випадку. Все ж для свого зеленого куточка намагайтеся підбирати тіньовитривалі зелені насадження, такі як традесканції і плющ, які ідеально підійдуть для ділянок, менш освітлених сонцем.

 

Вибір рослин Вибираючи рослини для зимового саду, оптимальним буде, якщо Ви звернетеся до професійного фітодизайнер. Він підкаже і допоможе як правильно і витончено розташувати зелені насадження по площі балкона, визначить біоекологічні вимоги майбутніх рослин, що дозволить їм існувати в єдиній гармонії не тільки один з одним, але і з навколишнім простором. Однак якщо Ви зважилися створити сад власними руками від початку і до кінця, то в першу чергу слід звернути увагу на рослини сімейства цитрусових, так як вони привільно себе почувають при температурі, що не перевищує 15 градусів тепла.

 

Декоративність в інтер’єрі лоджії додадуть азалії, квітучі майже цілий рік і рододендрони (оптимальна температура, як і для цитрусових: + 12-15 градусів). Особливою популярністю і любов’ю користуються кактуси і монстера, ліани і алое, гібіскус і агапантус, пасифлора і абутілон, глориоза. Ось тільки не слід забувати, що ці рослини потребують температурному режимі не нижче +15 градусів, тому про постійно відкритих віконницях і такому свіжому морозному повітрі взимку на лоджії Вам доведеться забути.

 

Деталі й предмети декорування інтер’єру зимового саду Безпосереднє оформлення зимового саду дає вашій уяві казковий простір. Вибирайте незвичайні і оригінальні діжки і горщики для посадок, використовуйте різноманітні пристінні і вбудовані варіанти квіткових контейнерів. Малі архітектурні форми, а це скульптурні композиції і мініатюрні фонтанчики, плетені і така домашня меблі, додадуть додаткове пожвавлення в загальний інтер’єр і композицію зимового саду. Зрозуміло, розміщення цих чудових елементів декору визначається лише розмірів вашої лоджії.