Що таке жалюзі?





Жалюзі – це конструкція, яка служить захистом проникненню сонячного світла в кімнату. За допомогою жалюзі ви можете легко контролювати освітленість вашої кімнати. Також вони абсолютно не заважають при відкритті вікон на провітрювання, підвіконня залишається повністю доступним. Вибираючи жалюзі сьогодні, покупець орієнтується не тільки на їх практичність, якість і надійність, але і на естетичний вигляд. Іноді дизайн жалюзі при їх виборі стає на перше місце.

 

Залежно від своєї конструкції жалюзі діляться на кілька видів: вертикальні і горизонтальні. Найпоширенішими в усьому світі є горизонтальні жалюзі. Їх дуже люблять використовувати в громадських приміщеннях (офісах, складах, заводах і т.д.). У закритому вигляді вони практично не допускають проникнення сонячних променів. Рейки (ламелі) таких жалюзі можуть бути зроблені з пластмаси, дерева і алюмінію. Для пластикових вікон передбачені жалюзі зі спеціальними кріпленнями систем Ізолайт і Ізотра, що дозволяє при їх монтажі мінімально втручатися в конструкцію пластикової рами вікна і не порушувати її герметичність. Горизонтальні жалюзі чудово поєднуються з іншими видами жалюзі, а особливо зі шторами в інтер’єрі.

 

Вертикальні жалюзі, які можна дуже вигідно купити на сайті proem.in.ua, застосовуються в основному в житлових приміщеннях, так як вони найбільше нагадують штори і створюють максимум затишку. Жалюзі вертикального типу візуально збільшують простір, що актуально для приміщень з невеликою площею. Залежно від матеріалів, з яких зроблені ламелі, такі жалюзі можуть бути тканинні, пластикові, бамбукові або плетені. Найекономічніші – це пластикові. Ціна їх в порівнянні з іншими досить невелика, а за своїми характеристиками вони ні чим їм не поступаються. Пластикові жалюзі в залежності від уподобань замовників можуть бути зроблені під будь-яку фактуру, але при цьому за ними легше доглядати.

 

Досить іноді проводити вологе прибирання. При цьому знімати ламелі з кріплень немає необхідності. Пластикові жалюзі в закритому стані повністю не пропускають сонячне світло, тоді як тканинні цього не можуть. Найдорожчими є жалюзі з натуральних матеріалів, таких як бамбук і дерево. Але такі жалюзі не підійдуть вам, якщо в приміщенні занадто сиро. Термін їх служби значно скоротиться. Жалюзі відмінно зарекомендували себе у всьому світі. І не залежно від того, які саме жалюзі віддаєте перевагу особисто ви, всі вони служать чудовим захистом від сонця і чудовим доповненням інтер’єру.