Як вибрати взуття для заняття танцями




 

Якщо поганому танцюристу заважають ноги, то хорошому – незручне взуття. Правильно підібраний гардероб для занять – невід’ємна складова техніки безпеки. Туфлі, балетки і навіть чешки розробляють спеціально, щоб одночасно захистити ноги виконавця і забезпечити йому повну свободу рухів, детальніше можна смотреть сдесь, тому перш, ніж приступити до занять, варто дізнатися, як вибрати танцювальне взуття.

Особливе взуття для танців

  • Займатися в звичайному взутті любителям, як правило, не забороняється, однак, надівши не спеціальні туфлі, ви швидко відчуєте, що взуття заважає виконувати безліч рухів в повну силу. Підошва не гнеться і не ковзає, п’ята злітає, а застібка впивається в ногу. Якщо ви налаштовані на заняття танцями серйозно, подумайте про придбання пари спеціального взуття. А при виборі враховуйте наступне:
  • Гнучкість – цінна якість танцювального взуття. Перевірити її можна, зігнувши носок моделі. Жорстка пара буде сильно обмежувати руху. Це актуально для бальних і карибських танців.
  • Високий каблук – це дуже ефектно, але такі туфлі краще залишити для виходу в світ і для виступів, а тренування починати краще без каблука.
  • Спеціальне танцювальне взуття завжди розтягується, тому не потрібно купувати туфлі з «запасом», вони почнуть звалюватися вже через тиждень. Якщо в парі на розмір менше зручно, можна купити її.
  • При примірці не повинен відчуватися дискомфорт: натирання, тиск або поколювання тільки посиляться на заняттях.
  • Ширина ремінця для кріплення на щиколотці повинна бути не менше восьми міліметрів, інакше лямка буде упиватися в ногу.
  • Відкриті носок або п’ята – комфортно, красиво, але небезпечно. Для самого початку занять можна вибрати закриту модель. Однак, відкритий носок знадобиться з ростом досвіду, наприклад в аргентинському танго (вільні пальці дають більше контакту з підлогою).
  • Чорний колір для взуття універсальний, а тілесний візуально подовжує ноги. Враховуйте це, якщо плануєте виступати на конкурсах.

Взуття та танцювальні напрямки

Для різних видів танцю підходить своє, особливе взуття, адже стояти біля верстата в туфлях на підборах настільки ж незручно, як виконувати вальс в пуантах. Тому в питанні, як правильно вибрати взуття для танців, варто відштовхуватися від стилю танцю. Порадити вам зможе викладач. Але змінка вам все одно знадобиться, тому на перший урок візьміть стійкі і зручні туфлі / балетки, з підошвою, яка не залишає слідів на підлозі. Бажано – невелике ковзання, коли підошва не липне до підлоги (з гуми і шкіри – виберіть шкіру).

Класична хореографія

Справжній балет виконують в пуантах, але заняття класичною хореографією для любителів проводяться в гнучких чешках або так званих балетках. Вони вільно пропускають повітря і не сковують рухів танцюриста. Традиційні кольори такому взутті – класичні білий, тілесний і чорний.

Взуття для бальних танців

Туфлі для європейських – зі сталевим стрижнем, замшевим або шкіряним верхом і спеціальним ремінцем для додаткової фіксації. Жіночий каблук – від 5 до 8 сантиметрів, обов’язково з накаблучником. Взуття для латиноамериканських танців – з таким же каблуком для жіночих туфель і близько 5 сантиметрів для чоловічих. Кілька порад, як вибрати взуття для бальних танців: перевірте підошву – тільки м’який і гнучкий супінатор гарантує свободу рухів, і тільки м’яка устілка забезпечить відповідну амортизацію. Приміряючи взуття, підніміться на носочки, підстрибніть і потрясіть ногами – вона не повинна перешкоджати цим рухам або злітати.

Взуття для східних танців

Танцюристи займаються босоніж або в легких чешках, які часто прикрашені вишивкою, стразами або бісером.

Танго

Маються на увазі туфлі, а частіше босоніжки, з каблуком від 5 до 11 сантиметрів для жінок, і елегантні черевики зі стандартним каблуком для чоловіків. Спеціальне анатомічне розташування високого каблука робить його стійким і менш відчутним, ніж на звичайних туфлях. Однак починати теж рекомендується з мінімальної висоти.

При підготовці публікації використані матеріали сайту modern-svs.com.ua