Профнастил. Який краще вибрати профільований лист?





Застосування в наші дні профнастилу досить широко, кожна будівельна фірма робить облицювання даним матеріалом. Будь профнастил виготовляється за ГОСТом, виробники є надійними. При виборі та купівлі, потрібно в першу чергу звертати увагу на якість вихідної сировини, кожен лист повинен відповідати один одному, заміряти розміри можна за допомогою рулетки. Якщо раптом якість виявиться сумнівним, можна попросити у продавця документи на продукцію, що підтверджують якість. Правильно транспортувати і зберігати, щоб продукція не деформувалася і була готова до використання. Герметична упаковка повинна бути на профнастилі, захищати від будь-яких механічних пошкоджень і впливів.

 

При покупці профнастилу повинна бути мета застосування і використання, тому що весь профнастил має своє маркування, яка має своє призначення.

 

– «Н», цей матеріал призначений для покрівлі або настилу міжповерхових перекриттів.

 

– «С», якщо стоїть таке маркування, обладнання було розроблене для вертикальних споруд, облицювання стін, зведення воріт і парканів.

 

– «НС», вважається універсальним матеріалом, який використовується у всьому.

 

Кожна група профнастилу має ще свою категорію, відрізняються між собою різними діаметрами, висотою ребра, щоб витримувати навантаження. У кожного профільованого листа повинна бути своя товщина, по ній можна визначити термін експлуатації. Якщо людина стоїть будинок в якому буде жити довго, то краще, звичайно, взяти профнастил великою товщиною.

 

Профільований лист має досить легку вагу, що зручно використовувати в більшості споруд. На квадратний метр, вага найбільшого листа складає близько 24 кілограм. Також враховується при будівництві конструкції вага профнастилу, яка повинна витримати його. Виготовляють кілька видів покриттів профільованого листа:

 

1.Цинкове покриття. Вона є найдешевшою і широко використовується в будівництві.

 

2.Покрите глянсовою фарбою. Існує достатня кількість кольорів, будь хто знайде потрібний відтінок.

 

3.Профнастіл з використанням матової фарби. Вважається самим довговічним у використанні.

 

4.Также існує покриття пластизолом, ця суміш запобігає будь-які дії.

 

5.Буває профнастил з акриловим покриттям, рекомендований жителям із забрудненою навколишнім середовищем.