Догляд за м’якими меблями





У сучасному інтер’єрі вже давно особливе місце займають м’які меблі. Неважливо, квартира це чи офіс, а може бути суспільна установа, в ньому завжди буде присутній м’яке крісло, диван чи ліжко. Сперечатися про те, що комфортніше сидіти на м’якому стелі, ніж на дерев’яній табуретці не буде ні один розсудлива людина. До того ж такі меблі дуже зручно складається і це дозволяє заощадити місце в приміщенні.

 

Варто зауважити, що доглядати за м’якими меблі варто вже з моменту її установки в будинку. На текстильну поверхню пил осідає нітрохи не менше, ніж на гладкі або скляні предмети. Просто спочатку пил не помітно. Тому проводити чищення м’яких меблів від пилу рекомендується не рідше одного разу на тиждень, а краще і частіше. Головними помічники в такій прибирання будуть пилососи, які спеціально призначені для меблів. Вони або самі невеликих розмірів, або мають спеціальні вузькі насадки, які можуть забезпечити боротьбу з пилом у всіх важкодоступних місцях. Також можна використовувати щітку з жорстким ворсом або вологу ганчірку.

 

Чи не найшвидший, але в той же час досить ефективний спосіб – вибивання пилу. Принцип схожий з вибиванням пилу з килимів. А саме, на меблі накладають вологу тканину і несильними рухами відбивають по всіх поверхні. Коли тканина стане брудною, її слід поміняти на нову і провести процедуру ще раз. Оббивці теж при чищенні меблів треба приділяти багато уваги. Способи догляду залежать від матеріалу. Найпростіше звертатися зі шкірою. Для її очистки вже створено безліч спеціальних засобів, які можна закупити в меблевих магазинах.

 

Також треба не забувати протирати вологою ганчіркою, щоб уникнути пересихання. Трохи складніше доглядати за тканинними поверхнями. Шенілл можна відмити, якщо використовувати слабкий розчин оцту, головне не переборщити з концентрацією. Жаккард гарний тим, чим його можна прати в мильному розчині, а при невеликому забрудненні протерти вологою серветкою. Модною тенденцією в меблів є використання знімних чохлів. Вони не тільки дозволяють змінити зовнішній вигляд виробу, не купуючи при цьому нове, але й убезпечити меблі від пошкоджень або забруднень.

 

Більшість з чохлів можна прати в пральній машинці, всі доступні режими повинні бути вказані на ярличку. Однак не тільки оббивка меблів вимагає уважного догляду. Каркас теж потрібен час від часу протирати або навіть мити. Найкраще мати в будинку компактний парогенератор. Обробка паром допоможе позбутися не тільки від бруду, але й від дрібних шкідників і паразитів. Один мінус використання пара полягає в тому, що при хімічних забрудненнях реакція з парою зробить пляма дуже жирних.