Як використовувати масла для обличчя




 

Користь для шкіри масел неможливо переоцінити. Завдяки їм шкіра пом’якшується, харчується, розгладжується. Однак застосовувати їх слід точно за рекомендаціями, тому що можливі алергічні реакції.

Використовувати Масла для обличчя замість крему на багато корисніше. Олія дитяча – безпечне, зволожує і живить шкіру. Але в будь-якому випадку, перед нанесенням варто знати, який у вас тип шкіри.

Для жирної шкіри радять застосовувати масло меліси, бергамоту, кедра, евкаліпта, сосни, ялівцю, фенхеля, мандарина. У чистому вигляді використовувати масла не можна, оскільки вони концентровані. Тому крапельки масел рекомендується додавати в звичайний крем.

Для сухої шкіри допоможуть ефірні масла як рожеве, герані, апельсина, сандалу, ромашки. Особливо добре кілька крапель олії додати до нічного крему.

На комбіновану шкіру сприятливо впливатимуть олії м’яти, лаванди, апельсина, рожевого дерева. Дівчатам, які хочуть захистити шкіру обличчя від зморшок, рекомендується застосовувати масло лаванди, іланг-іланг і ромашки. При комбінованому типі можна використовувати одні масла для Т-зони, а другі – для сухих ділянок. Також хороші результати показує масло якщо додавати його в скраб. Застосування масел краще проводити на ніч і до того ж щодня.

Оптимальна кількість масла становить дві – три крапельки. Якщо ви використовуєте масло шипшини або троянди тоді буде досить і одного. Не варто думати, що якщо багато масла, то буде краще ефект. Масло має вбратися повністю, щоб не було жирного блиску. В протилежному випадку, ефект буде не бажаним, тому що пори просто заб’ються і шкіра перестане дихати.

Чому рекомендується наносити олію саме на ніч? Відповідь проста – вночі відбувається оновлення клітин. Тільки не потрібно сильно втирати, легке постукування допоможе маслу краще вбратися.