Друге життя дверей





Мало хто замислюється про те, як можна заощадити на дверях в квартирі, давши їм друге «життя». При цьому у виграші залишається не тільки «гаманець» господаря, але і значно поліпшується інтер’єр приміщення. У теперішній час двері грає не тільки відокремлює роль в приміщенні, але і є головним елементом дизайну і здатна підкреслити оригінальну атмосферу приміщення.

 

Роль дверей в приміщеннях переживає деякі зміни і призначення. Якщо в недалекому минулому, це застосовувалося виключно для захисту приміщення, то зараз це ще і елементи стилю і декору. Для спрощення оформлення стилю багато хто не ламають собі голову і просто використовують двері в одному дизайні. Але якщо застосувати свої фантазії і вміння майстрів можна створити не просто індивідуальний стиль кімнати, а цілий витвір мистецтва. Адже у двері є дві сторони, в різних кімнатах може бути різний стиль оформлення. Чому б не використати це з користю, і оформити двері з одного боку – в одному стилі, а інша сторона – в іншому. Для кращого «вписування» дверей в необхідний інтер’єр можна просто додати будь-яку деталь, і проблема вирішиться сама собою. Просто потрібен креативний підхід.

 

Ще в далекі 30-і роки в моду увійшов так званий прийом «двері-обманка» (двері обклеюються такими ж шпалерами, як і стіни). Його актуальність не зникла, а навпаки допомагає вирішити безліч проблем зі збільшенням простору. Це дуже ефективно при незначних обсягах кімнати, а даний прийом дає можливість фантазії літати і втілювати в життя різноманітні ідеї, при цьому не варто звертати увагу на міжкімнатні двері. У декорі дверей можна використовувати скляні вітражі, і найкраща це, розсувні система, від цього ходу виграє тільки стиль і дизайн, кімната буде «грати» новими фарбами, покращитися атмосфера комфорту і затишку.

 

Не варто заганяти себе в певні рамки і купувати звичайні стандартні двері. На сьогоднішній день ринок з виробництва дверей пропонує найрізноманітніший асортимент. Можна придивитися і до дверей з арками, різні розсувні системи, двостулкові двері. А яка колірна гамма присутня і текстура дверей. Також варто передбачити і функціональність такого елемента. Як варіант можна просто придбати фотошпалери, які розбавлять атмосферу в кімнаті, для дитячої кімнати можна використовувати ті ж картинки з різних мультфільмів і їх героїв. А оскільки дітки дуже люблять малювати на стінах, чому б з дверей не зробити дошку для малювання.

 

При цьому і дитина буде задоволений, і двері допоможуть збільшити зону для гри. А як оригінально буде виглядати двері в кухні, якщо на неї наклеїти рецепти з різноманітних книг, а також фотографії приготованих страв, але при цьому повинна дотримуватися технологія наклеювання. Загалом, не варто спиратися на стандарти, просто прислухатися до своїх вимог і побажань, а фантазія підкаже, що ж потрібно для теплої і комфортної атмосфери затишку.