Передумови до інфаркту




 

На жаль, кількість людей з серцевими захворюваннями незмінно зростає. Цьому сприяють пристрасть до куріння, діабет або гіпертонія, ожиріння і надлишок холестерину. Однак, останнім часом інфаркт дуже часто виникає у людей, які до цього здавалися здоровими, не курили і займалися спортом. Такі випадки призвели до того, що наука почала вивчати це захворювання глибше

В результаті було доведено, що інфаркт міокакрда далеко не завжди відбувається через шкідливих звичок і поганого харчування. Також на розвиток захворювання впливають пропорції різних видів холестерину і запальні вогнища біля області сердца.

Холестерин буває двох типів.

Шкідливий тип складається з ліпопротеїнів з низькою щільністю, які відкладаються в артеріях і внутрішніх стінках кровоносних судин, створюючи атеросклеротичні бляшкі.В підсумку просвіти судин звужуються і утруднюється кровоток.Все разом це може привести до великого порушення серця і мозку киснем і як наслідок, викликаючи напад інфаркта.Необходімий же холестерин, навпаки, складається з високоплотних ліпопротеїнів, які збагачують печінкові клітини і беруть участь в ліпідному обміні.

Але найменше підвищення рівня шкідливого холестерину може призвести до атеросклерозу. Багато людей мають вроджену схильність до високого рівня нізкоплотний ліпопротеїнів. Для них показана дієта з відсутністю тваринних жирів і рекомендуються спортивні заняття. Крім зміни способу життя хворому потрібні спеціальні препарати, які знижують кількість ліпопротеїнів з низькою щільністю в організмі.

Іноді імунітет несподівано атакує серцеві судини. Таке приховане запалення закінчується утворенням тромбу або атеросклеротичних бляшок. В цьому випадку ефективно дослідження у вигляді імунологічного аналізу крові. Якщо він показав підвищений С-реактивний білок, то інсульт або інфаркт можуть статися з великою часткою ймовірності. Щоб знизити білковий рівень, необхідний прийом ліків, Найтворкс гербалайф, які перешкоджають виникненню тромбу і знижують кількість холестерину.

У багатьох випадках запальний процес розвивається завдяки бактеріям, які викликають інфекції різного характеру і багато років ховаються, нічим себе не видаючи. Накопичення світовим співтовариством гомоцистеїну через роздратування артеріальних стінок теж веде до інфаркту. Щоб знизити кількість цієї амінокислоти, рекомендується зміцнювати організм вітаміном В. Але, звичайно ж, головними претендентами на розвиток інфаркту міокарда є люди з гіпертонією і цукровим діабетом. Куріння знаходиться на лідируючих позиціях серед передумов до інфаркту і багатьом іншим патологій