Особливості ландшафтного дизайну





Гарний ландшафт біля будинку – це мрія багатьох. Сьогодні ця ціла наука, яка вивчає можливості не тільки місцевості, а й усіх її природних особливостей. В результаті створюються дійсно красиві пейзажі, які не перестають радувати око.

 

Людина завжди прагнув до природи. Це у нього закладено на генетичному рівні. Особливо ця тяга відчувається у міських жителів. Ось і прагнуть вони придбати долі подалі від міста і облаштувати їх за своїм смаком. Однак поставити будинок – цього мало. Саме тут і приходить на допомогу ландшафтний дизайн. В процесі облаштування ділянки з’являється можливість максимально наблизити людину до природних витоків. І в свою чергу вміло створений ландшафт здатний навіть вилікувати людину від різних хвороб, і не тільки від фізичних. Саме тому при проведенні подібних робіт важливо враховувати всі.

 

Природні особливості сильно впливають на можливості ландшафтного дизайну. Візьмемо, наприклад, місцевий клімат. Крім того, що він впливає на комфорт самого відпочинку, так він же ще й визначає можливості рослинного світу. Що стосується рельєфу, то від його особливостей залежить архітектурне рішення будівель. Та й на рослини, які використовуються для оформлення ландшафту, він також буде впливати. Саме тому перед початком всіх робіт слід уважно вивчити місцевість, кожен її компонент, окремий елемент, починаючи від невеликої височини, закінчуючи рослинами, що ростуть на місцевості. Це як купити матрац на диван – все має значення і від цього залежить комфорт. Таким чином проводиться геоморфологічний аналіз місцевості.

 

Тільки після того, як буде вивчена місцевість, можна переходити до практичного вирішення проекту. Для цього використовуються різні засоби, які сьогодні можна знайти без особливих зусиль.