Інтер’єр в східному стилі





Східний стиль в дизайні інтер’єру зараз дуже модний і актуальний. Варто тільки вимовити слово «східний», як у свідомості починають проявлятися зачаровують образи. Це красуні в паранджі і прозорих шароварах, які виконують танець живота, розкішні тканини – хвилясті і легкі, з позолотою і благородним блиском, а так само вабить запах прянощів, пахощів і смак чудових східних солодощів. А як же східний стиль знаходить своє відображення в сучасному декорі приміщення?

 

Розглянемо ж докладніше цей цікавий варіант оформлення інтер’єру квартири. Схід, як відомо, справа тонка! Східний стиль інтер’єру – дуже багатогранне поняття. Це можуть бути як найзагальніші асоціації, так і відтворення повноцінних стилів східних країн, таких як Індія, Японія, Китай, Таїланд і багато інших. Східний стиль дуже підходить для дизайну інтер’єру спальної кімнати. І тут відразу зрозуміло, чому саме так, адже східний стиль – це, перш за все, загадка і таємниця, яку прийнято зберігати від сторонніх очей. Дизайн в східному стилі – це шовкові і блискучі тканини з елементами позолоти, легкий шифон і повітряна органза, струмує шовк і благородний оксамит, немов щойно куплені в крамниці купця на східному базарі.

 

Кольори декору насичені, яскраві з глибокими відтінками. Обробку стін можна повністю зробити з текстилю, а якщо немає такої можливості, то краще використовувати для дизайну даного інтер’єру шпалери в східній тематиці з шовкографією у вигляді чудових квітів і вигадливих орнаментів, які будуть виглядати дуже доречно і розкішно. Розглянемо один з ключових аспектів будь-якого стилю дизайну квартири – меблі. Саме вона стає нашим повноправним мовчазним сусідом і здатна вживатися в будь-який інтер’єр, привносячи в нього свою родзинку і особливий колорит.

 

Меблі в східному стилі – це, перш за все, велике ліжко з струмливим балдахіном, особливо красиві комоди з таємничою назвою «бусабак» мають безліч дрібних скриньок, призначених для зберігання дрібних предметів, ковані, оббиті дивовижними тканинами і прикрашені камінням таємничі скрині, низькі затишні дивани з безліччю строкатих подушок, грунтовний стіл і масивні ґрунтовні шафи. Дуже актуальна так само різьблені меблі з твердих порід дерева, а так само ткана з ротанга, бамбука і ін. Порід дерева, які прийшли з культур Китаю та Індії. Але в інтер’єрі, виконаному в східному стилі, є своя родзинка – можливість повної або часткової відсутності традиційної меблів з безліччю альтернатив її замінюють.

 

Наприклад, в Японської культурі ролі ліжка не приділяється ніякої уваги, і замість неї прекрасно обходяться циновками – «татамі», які з давніх-давен служать спальним місцем в цій країні. Вони повністю виконані з натурального екологічного матеріалу – соломи, що в ансамблі з бавовняним матрацом «футони» складають гідну заміну традиційної ліжка. І, навпаки, в тайській культурі ліжко займає практично всю вільну площу спальної кімнати. Ще однією родзинкою з того його фунта, що мається на східному стилі, є використання в декорі традиційно японських атрибутів, які не захаращують простір, а навпаки дбайливо зберігають його.

 

Це пересувні ширми з дивовижними орнаментами і малюнками у вигляді драконів, низькі лаковані столики, невеликі шафки з безліччю висувних ящиків. Створюючи інтер’єр квартири в східному стилі потрібно, перш за все, визначитися, чи буде це етностиль якоїсь певної країни, з дотриманням її культурних та стилістичних традицій, або ваш дизайн буде нагадувати східну казку і виконуватися в формі своєрідного стилю «фьюжн» увібрав в себе різні деталі окремих культур східної спрямованості. Сміливо використовуйте в декорі атрибутику східного стилю, керуючись почуттям міри і власним світоглядом.

 

Це різні розшиті золотом покривала з дорогих видів тканини, рисові світильники, розписний фарфор, карликові дерева «бонсай», східні килими, дивовижні глечики і судини, віяла та інші яскраві деталі притаманні даному стилістичному напрямку. Одним з найяскравіших атрибутів сходу, мабуть, є оформлення зони відпочинку – велика кількість подушок з дивовижними візерунками з шовку і оксамиту, запах пахощів і великий красивий кальян, ці нехитрі аксесуари чудесним чином створюють неперевершену специфічну атмосферу для релаксації або неспішного ведення приємних бесід. Всі ці говорять деталі декору привнесуть в ваш будинок неперевершену атмосферу затишку і тепла.