12 найчарівніших невеликих міст Монтани

Широкі відкриті рівнини, прерії, каньйони, величезні простори лісів і незламні гори – не дивно, що Монтану називають «Країною великого неба».

Усі ці масивні природні простори є прикладом у національних парках, які називають цей – четвертий за величиною штат США – домівкою.

Тут є розгалужене озеро Флетхед, неймовірні вершини та скельні утворення Національного парку Глейшер , а потім, звичайно, всесвітньо відомий Єллоустонський національний парк . Міста, які ведуть до цих неймовірних місць, дають відвідувачам доступ до чудових розваг на свіжому повітрі, які роблять Монтану мрією любителя природи.

12. Choteau

Choteau розташований на великій рівнині всього в 20 милях на схід від Скелястих гір і національного парку Глейшер. Таким чином, цей окружний центр округу Тетон є гарною відправною точкою для тих, хто хоче досліджувати навколишній світ природи.

Якщо піші прогулянки та відкриття озер і гір неймовірного національного парку Глейшер є для вас занадто авантюрними, ви завжди можете проїхатися мальовничими дорогами Going-to-the-Sun Road. Ця дорога довжиною приблизно 50 миль є єдиною, яка проходить через парк і відкриває при цьому драматичні краєвиди на гори та долину.

11. Стівенсвілл

Місто Стівенсвілл тримає титул першого постійного поселення в Монтані. Його заселили єзуїтські місіонери за 48 років до того, як Монтана навіть стала штатом США. Ця історія означає, що ви побачите кілька прикладів будинків 19-го століття, які попередні поселенці називали домом. Зокрема, є державний парк Форт-Оуен, де була розташована місія та форт, де представлені оригінальні казарми, побудовані в 1841 році.

Ви також можете відвідати оригінальну місію Святої Марії, де ви можете дізнатися все про ранню історію Монтани в центрі для відвідувачів. Щоб більше зайнятися на свіжому повітрі, пройдіться по стежці Кутенай-Крік або Національним заповідником дикої природи Лі Меткалфа.

10. Butte

Усе місто Б’ютт є одним із 12 міст у Сполучених Штатах, які були визнані Національним фондом збереження історії. Верхній район Бьютт – це місце, де можна познайомитися з історією. Цей визначений історичний район є найбільшим у Сполучених Штатах, який складається з неймовірних 6000 об’єктів.

Гуляючи цією місцевістю, ви побачите багато чудових прикладів вікторіанських будинків і будинків у стилі королеви Анни; особливо відомим з них є особняк «Мідний король» кінця 19 століття, прекрасна, багато прикрашена будівля. У Бьютті ви навіть можете здійснити екскурсію по борделю Дюма 19 століття! Тим не менш, гірничодобувна промисловість – це те, що зробило Бютт його багатством, тому дізнайтеся про це у Всесвітньому музеї гірничого мистецтва – відтворенні шахтарського міста 1890-х років.

9. Анаконда

Окружний центр округу Дір-Лодж, Анаконда, розташований на висоті понад 1600 метрів над рівнем моря, що робить його найкращим місцем для вивчення гір, озер, лісів і долин, що оточують його. Парк штату Lost Creek — гарне місце для початку. Зі скелями та вражаючими скелястими утвореннями немає недоліку в мальовничих краєвидах на цьому шматочку природи. Є навіть коротка пішохідна стежка, яка веде до водоспаду Лост-Крік.

Повернувшись у місто, Головна вулиця Анаконди — це гарне місце для прогулянок, з історичними будівлями, як-от безкоштовна бібліотека Херста 1898 року, імпозантна будівля суду округу Дір-Лодж і навіть прохолодна вигнута будівля — Club Moderne, побудована в 1937 році.

8. Енніс

Золото було виявлено в сусідній Альдеровій ущелині в 1863 році і почало залучати людей, які бажають заробити свої мільйони (або тисячі). Вільям Енніс був одним із тих, хто сподівався, що розбив табір на річці Медісон; на честь цього хлопця названо місто.

Територія навколо Енніса є першокласною країною для скотарства, поруч із численними ранчо для овець та великої рогатої худоби. Річки тут рясніють райдужною і бурою фореллю і користуються популярністю серед рибалок. Однак його близькість до Єллоустонського національного парку робить його чудовим варіантом для відвідування по дорозі.

7. Західний Єллоустоун

Для міста Монтани, яке ще ближче до самого знаменитого національного парку, виберіть West Yellowstone. Це маленьке містечко практично примикає до Єллоустонського національного парку , що робить його хорошим трампліном для вивчення всієї природної краси, якою може похвалитися парк. Тут ви знайдете регулярні виверження гейзера Old Faithful, а також Великий каньйон Єллоустона; навіть лосі та бізони бродять по цьому прекрасному та культовому національному парку.

Цікаво, що багато туристів, які прямують до національного парку, родом із Китаю, значна частина вивісок у Західному Єллоустоні написана китайською мовою; у місті є навіть три китайські ресторани.

6. Полсон

Розташований в межах індіанської резервації Флетхед, положення Полсона в окрузі Лейк не могло бути відповідним: воно розташоване на березі озера Флетхед. Ця величезна водойма є найбільшим прісноводним озером – на захід від річки Міссісіпі – у прилеглих США. Площа поверхні одного лише озера Флетхед становить понад 197 квадратних миль!

Перебування в Полсоні означає дні, проведені на човнах, веслування, риболовлі або іншим чином насолоджуючись природною красою скляного озера та соснових лісів. Навіть не роблячи нічого, крім захоплення краєвидом, розташування Полсона на березі озера робить його чарівним і затишним місцем для відвідування.

5. Великі лісоматеріали

Розташований в окрузі Світ-Грас, на південному сході Монтани, Big Timber названий на честь однойменного струмка і почав формуватися в кінці 19 століття. Деякі історичні будівлі залишилися, хоча пожежа знищила багато оригінальних комерційних будівель у 1908 році.

Ви можете дізнатися набагато більше про місцеву історію району Big Timber в Музеї Crazy Mountain, названому на честь самих Crazy Mountains, що знаходяться неподалік. Що стосується природного оточення, вирушайте в довколишній державний парк Грейкліф Прері Дог Таун і, можливо, подивіться на милу (і захищену) спільноту чорнохвостих лугових собак, яка живе тут.

4. Лівінгстон

З його гарним центром міста Лівінгстон є чарівним містом для вивчення. Тут багато історичних будівель, але однією з найцікавіших має бути депо Лівінгстона. Побудований у 1902 році, цей цегляний колишній залізничний вокзал тепер містить музей – центр депо Лівінгстона – присвячений історії залізниці.

Музей Йеллоустонських воріт є ще одним хорошим місцем, щоб дізнатися про цю місцевість, з тимчасовими та постійними експозиціями. Іншим місцем, де можна дізнатися про історію Лівінгстона, є Центр виявлення нахлистів; Цей вид спорту став популярним тут, коли східний нахлист Ден Бейлі відкрив магазин у Лівінгстоні в 1938 році, де він працює донині.

3. Велике небо

Місто Велике Скай складається з трьох різних областей з дуже різним рельєфом. Є ділянка лугу – розташована в мальовничій альпійській долині – гірська місцевість і, нарешті, скеляста частина каньйону. Тут популярне катання на лижах: на курорті Big Sky пропонуються регулярні траси, а Lone Mountain Ranch — нордичні лижні траси.

У каньйоні міста річка Галлатин пропонує чудові можливості для каякингу та рафтингу. Сама річка славиться своєю фореллю і приваблює нахлистів з усього світу.

Піші прогулянки Національним лісом Галлатін з його численними кемпінгами та можливістю побачити дику природу, наприклад лосів і оленів, також є хорошим варіантом. Як бонус, це всього 15 миль від Єллоустонського національного парку.

2. Ліббі

Ліббі, центр округу Лінкольн, — це затишне місто, розташоване в обіймах вражаючого гірського рельєфу. Не дивно, що Ліббі — це не просто чарівне містечко, в якому можна зупинитися, оскільки нерівний фон і річка Кутеней, що петляє через місто; це також чудове місце, щоб вийти на природу. Вийдіть і вирушайте в Національний ліс Кутенай.

Для тих, хто зацікавлений у ще більш суворих та пригодницьких дослідах, спробуйте свої сили в дикій природі через 94 000 акрів дикої зони Кабінет-Маунтинс – пейзаж для самої Ліббі. Для чогось менш страшного, водоспад Кутенай знаходиться недалеко від міста; Ви навіть можете пройтися по підвісному мосту, щоб по-справжньому відчути цю силу природи.

1. Сиг

№ 1 з маленьких міст у Монтані

Спочатку названий «Стамптаун» через усі дерева, які потрібно було розчистити для Великої Північної залізниці (і самого міста), Уайтфіш — привітне, гостинне місто, яке оживає як влітку, так і взимку.

Щорічні фестивалі включають Фестиваль мистецтв «Дні Гекльберрі», зокрема запікання десерту з гекльбері, а також «Смак білої риби», коли місцеві продавці та ресторани пропонують скуштувати свої фірмові страви.

Окрім літніх подій зі смачним звуком, зима в Whitefish – це катання на лижах. Whitefish Mountain Resort – це місце, де можна покататися на снігу. Якщо ви любитель пива, вам пощастило; тут ви знайдете Great Northern Brewing Company.