Басейн у дворі приватного будинку своїми руками





Питання ландшафтного дизайну вже досить довгий час активно піднімається в оформленні екстер’єрів приватних будинків. Дизайнери придумують все нові і нові фішки, щоб порадувати своїх клієнтів. Справа в тому, що конкуренція в цій індустрії досить висока, але і замовників завжди вистачає. Сьогодні вся елітна нерухомість рясніє багатством форм і помпезних способів їх вираження. Одним з найпопулярніших елементів ландшафтного дизайну є басейн. Для його установки можна звернутися за допомогою до професіоналів, а можна зробити такий міні-водойму своїми руками.

 

Як зробити басейн своїми руками? Звичайно, завжди можна купити вже готовий виріб. Однак дуже рідко можна знайти такий басейн, який би ідеально підходив для вашої ділянки. Тому-то зробити все самому і буде найкращим рішенням. Для початку визначитеся, якого розміру і об’єму буде конструкція. Прорахуйте, скільки буде важити наповнений басейн. Це дуже важливо, оскільки, відштовхуючись від цього, потрібно вибрати основу під водойму. Якщо маса велика – потрібен залізобетонний монолітний фундамент.

 

Якщо басейн виходить легким, то подушка з піску і гравію цілком підійде. Котлован повинен бути трохи більше необхідного обсягу, оскільки потрібно місце для додаткового обладнання. Низ і боки котловану потрібно вистелити пінопластом або мінеральною ватою. Потім заливається бетон, встановлюється каркас і опалубки. Завершальним етапом стає облицювання. Керамічна плитка або мозаїка – тут вам вирішувати. Робота буде залежати від того, наскільки сильно ви хочете зробити гарний басейн.