Як наповнити будинок щастям?





Сучасні дизайнери критично ставиться до давньої східної методикою Фен-Шуй, яка вчить правильно організовувати своє житло. Спори між прихильниками східної культури і нинішніми фахівцями ведуться вже давно. Скажімо, сучасний метод розширити простір за допомогою звичайних дзеркал зустрічає гнівні вигуки прихильників Фен-Шуя, які категорично проти подібного. На їхню думку, дзеркала, розташовані навпроти подружнього ложа здатні зіпсувати нанівець близькі стосунки між чоловіком і дружиною, а дзеркало, візуально «відрізати» голову призведе до головних болів і повного провалу в кар’єрі.

 

Якщо ретельно розібратися, то здоровий глузд в східній методиці є. Зараз ми розповімо, як правильно зберігати речі по Феен-Шую і ви переконаєтеся, що все логічно і не дуже відрізняється від нашого переконання у веденні домашнього господарства. До того ж, ми нічого не втрачаємо в даному випадку. А, можливо, і в нашому будинку, завдяки східним мудрецям, оселиться справжнє щастя, а всі тривоги і нещастя оминуть нас стороною.

 

Східна наука досить серйозно ставиться до порядку і чистоті в житло. Утримання житла в порядку – головний критерій. Безлад навіть в одній кімнаті, призначеної для зберігання, буде як би переноситься на весь будинок, зводячи нанівець всі зусилля по наведенню загального порядку. Тому постарайтеся упорядкувати кожен куточок своєї квартири, розставити все по місцях і регулярно протирати пил. Інакше енергія ци, якій так схиляються прихильники східної методики, забруднитися і принесе в будинок невдачу і криза.

 

На думку прихильників східної науки, старі непотрібні речі лише засмічують енергетичний простір, вносячи в наше життя хаос і розруху. Тому, проведіть ревізію і викинете все непотрібне. Керуйтеся здоровим глуздом і не залишайте речі, які «авось да знадобляться». Чи не стануть в нагоді. Вони так і будуть припадати пилом, і засмічувати ваше простір. Якщо протягом року ви їх не використовували, то і потім навряд чи вам понадобяться. Безжально і нещадно викидайте старий мотлох, одяг і взуття, щоб внести в свій будинок сприятливу енергетику і поповнити своє житло новими речами. Не дозволяйте своїм близьким носити поношені, застарілі речі. Сміливо викидайте, тоді сучасні, красиві і модні з’являться в їх гардеробі. Прагніть вперед, до нових цілей і нових речей. Чіпляючись за старі речі, ви підсвідомо чіпляєтеся за минуле, а рухатися треба вперед, до небувалих вершин!

 

Вважається, що запорука добробуту та успіху – це наявність багатьох речей в достатку. Східні мудреці вважали інакше. На їхню думку, в будинку повинно бути тільки найнеобхідніше, яке буде лежати на своїх місцях і перебувати завжди під рукою. Ці два твердження розходяться, але прагнуть до однієї мети – будинок повинен бути затишним і зручним. Тому сучасні дизайнери і стародавня наука знайшли спільне, а саме: новітні гардеробні системи, які дозволяють підтримувати порядок і раціональність використання простору. Прихильники Фен-Шуя вітають і рекомендують вбудовані шафи, гардеробні, які допомагають підтримувати порядок в домі.

 

Для східної культури дуже важливо заземлення в приватному будинку. Після цього вже можна вибирати розташування приміщень. Найкраще місце для вбиральні – це південний схід (сектор багатства). Не рекомендується розташовувати гардеробну поруч зі вхідним отвором або навпроти нього, особливо з використанням дзеркал. Зверніть увагу на освітлення вбиральні. Вона повинна бути добре освітлена, щоб енергія ци проникала в усі куточки кімнати.

 

І на останок.. Речі всіх членів сім’ї повинні зберігатися не упереміш, а окремо. Тому шафа повинна бути зручною і просторою. Тіснота і безлад не вітається. І не забувайте закривати дверцята шаф, щоб не наповнити енергетику будинку негативом.