Загальні закономірності дизайну ландшафту





Мабуть, будь-який власник заміської нерухомості має уявлення про складність і необхідність розробки і створення ландшафтного дизайну власної ділянки. Налічується не один десяток самих різних можливостей зробити територію навколо котеджу унікальною і красивою. Так, найчастіше фахівці створюють незвичайні архітектурні форми, альпійські гірки, облаштовують системи автополиву і підсвічування, створюють за індивідуальними проектами галявини і квіткові клумби, і навіть облаштовують невеликі водойми штучного походження.

 

Звичайно ж, можна облаштувати на території ділянки і плавальний басейн, комплектуючі та додаткові аксесуари якого можна придбати в Інтернеті. Якщо ж будівництво басейну включено в проект ваших володінь, то не варто забувати і про покупку фільтрів для басейну. Природно, що роботи з благоустрою території стартують зі створення грамотного проекту. Ландшафтний дизайнер на початковому етапі вислуховує побажання замовника, уточнює на які фінансові витрати згоден власник ділянки. Хоча в деяких випадках виконання побажань клієнта може бути проблематично, так як сама територія не дозволяє вносити подібні зміни через малі площ або наявності певного типу грунту.

 

Велике поширення мають природні стилі дизайну території заміського будинку, японські, регулярні, пейзажні, змішані і деякі інші. Природно, що для кожного характерний особливий набір характеристик. Але також при виборі будь-якого певного стилю не варто виключати з поля зору і особливості самого ландшафту. Тобто, наприклад, при озеленювальних роботах горбистій місцевості вигідно створювати кілька альпійських гірок з невеликими водоспадами. А ось якщо ділянка розташована на рівнині і поверхню околодомной території рівна, то краще віддати перевагу «патіо».

 

Що ж стосується рослин, то варто брати до уваги не тільки їх вид і вимоги до догляду, але і крім цього знати умови місцевого клімату, а також який тип ґрунту на вашій ділянці. Також, якщо у вас немає достатньої кількості вільного часу для догляду за квітами та кущами, то найкраще зупинити вибір на невибагливих сортах зелених насаджень.