Як зробити доріжки на дачі





Для того, щоб по садовій ділянці було комфортно пересуватися, необхідно зробити на його території садові доріжки. При створенні доріжок стежу визначити тип ґрунту на вашій ділянці і ступінь вологості. Якщо земля дуже волога, то необхідно створення подушки для доріжки, інакше остання буде просідати або ж швидко прийде в непридатність.

 

Якщо вас хвилює питання протипожежної безпеки на дачі, то придбайте протипожежні вікна. Вони мають вогнетривкі скло, а також оброблені спеціальною плівкою, яка в разі пожежі перетворюється в піну, не дозволяє вікнам нагріватися і перешкоджає поширенню вогню. Якщо рівень грунтових вод високий, віддайте перевагу доріжках з плит або бетону, вони не будуть просідати, а ось від використання тротуарної плитки в такому випадку краще відмовитися.

 

Якщо ви живете в місцевості, де часто йде дощ, не використовуйте керамічну плитку і гладкі види тротуарної, тому що вони після дощу стають слизькими і ходити по ним буде незручно. Дуже привабливо виглядає на ділянці тротуарна плитка. Однак вона коштує досить дорого, для її викладення краще участь майстри. Не підходить для вологого грунту.

 

Наступний вид – дерево. Підходить для сухих ґрунтів, для підвищення надійності краще укладати на подушку з піску. Доріжка може бути з дощок або порізаних полін в круглому вигляді. Другий варіант виглядає цікаво, але ходити по ним не дуже зручно. Також можна зробити доріжки з бетону або бетонних плит. Вони служать довго і коштують не дуже дорого.

 

Ще один привабливий варіант – доріжки з природного каменю. Це досить дорогий вид, він також є трудомістким. Перед створенням доріжок складіть план, де вони будуть проходити. Не робіть їх занадто вузькими, тому що переміщатися буде незручно.