Як вибрати ламінат?





Щоб крокувати в ногу з часом, експерти рекомендують використовувати в якості підлогового покриття ламінат. І це не тільки модний і популярний тренд в області підлогових покриттів, але і дійсно гідний якісний вибір серед оздоблювальних матеріалів для підлоги. Ламінат ідеальний для будь-якого приміщення. Крім того, він представляє непогану конкуренцію дорогого паркету. Про те, як правильно вибрати ламінат і на що звертати увагу при його покупці, розглянемо в даній статті.

 

По-справжньому якісний ламінат має абсолютно натуральний склад. Він виконаний з деревини, тому для домочадців він абсолютно безпечний. Велике різноманіття фактур і малюнків дозволяє підібрати варіант найбільш підходящий вашому інтер’єру. З чого складається ламінат:

 

  • Плита ДСП або ДВП;
  • Кілька шарів паперу, що імітують дерево;
  • Захисний шар з акрилової або меламіновою смоли;
  • Стабілізуюча основа.

 

Дане підлогове покриття має високі зносостійкими властивостями. Однак, в залежності від класу змінюється його схильність до деяких пошкоджень, таким як подряпини, порізи і т. П. Так, наприклад, ламінат класу 33 містить в захисному прозорому шарі велика кількість добавок корунду. Він, в свою чергу, і забезпечує сверхвинослівості ламінату. У той час, як в ламінаті класу 32 кількість корунду мінімально. При цьому, щоб надати більшої стійкості дешевому ламінату, виробники утолщают захисний шар. В результаті, він стає таким же міцним, але вразливим від механічних пошкоджень. Таким чином, можна зробити висновок про те, що чим вище клас ламінату, тим міцніше і надійніше його властивості.

 

Ламінат буває різним по товщині, що досягає від 5 до 12 міліметрів. На це слід звертати увагу, якщо його необхідно буде стелити на базове покриття різного стану. Наприклад, в тих кімнатах, де база має критичні особливості, треба стелити ламінат потовщений. Але набагато правильніше поліпшити стан базової підстави і постелити на нього ламінат тонким шаром. У разі наявності теплої підлоги в квартирі він дозволить швидше зігріти приміщення.

 

Також, при виборі експерти радять враховувати, в якому саме приміщенні буде укладатися цей вид підлогового покриття. Адже в представленому його різноманітті є вологостійкий і водостійкий, призначений для ванних кімнат і інших приміщень, найбільш часто піддаються контакту з водою. Більш того, виробники навчилися робити ламінат антистатичним. Особливий компонент на основі графіту, доданий в верхній шар, здатний знімати напругу з людини. А завдяки додаванню іонів срібла, робити це покриття ще і антибактеріальним.