Ідеї дизайну інтер’єру невеликої ванної кімнати




 

Стандартні квартири в більшості випадків відрізняються невеликими габаритами ванної кімнати. У будинках старого житлового фонду для санвузла відведено вузький простір, в якому можна помістити лише ванну з умивальником і залишається мало вільного простору. Спробуємо описати різні способи збільшення простору і створення функціонального дизайну ванної кімнати.

 

У невеликій квартирі можна змінити планування для розширення простору і створення яскравого, неповторного інтер’єру. В цьому випадку дизайн ванної буде найбільш дорогим елементом інтер’єру, при цьому з нього рекомендується починати ремонтні роботи. Основне завдання дизайнера – зручно розмістити в приміщенні ванну, умивальник, біде, пральну машину, меблі та інші предмети інтер’єру. Нові технології дозволяють придбати якісні сучасні матеріали для оформлення приміщень і втілити найсміливіші і креативні ідеї дизайну ванної кімнати в реальність.

 

Для оформлення ванної в невеликій квартирі можна скористатися деякими дизайнерськими прийомами:

 

  • бажано використовувати плитку світлих тонів, вона дозволяє візуально збільшити розміри даного приміщення;
  • при перевазі контрастних кольорів, рекомендується застосовувати їх для різних стін ванної;
  • не бажано використовувати кольорову гаму з темним низом і світлої верхньою частиною, вона візуально розділить ванну на 2 приміщення;

 

З метою додаткового збільшення обсягу будь-якої ванної дизайнери ефективно використовують в інтер’єрі дзеркала. Дзеркальні стелі збільшують висоту кімнати. Велике дзеркало, встановлене на стіні, частіше над умивальником, має властивість відбивати світло і суттєво розширювати обсяг приміщення. Надмірне розміщення дзеркал у ванній не рекомендується, це створить неприємне відчуття присутності за спиною когось. Особливо це стосується розміщення дзеркал один навпроти одного. Невдале розташування дзеркал створить дискомфорт, і не дасть можливості повноцінно розслабитися.

 

Багато дизайнерів використовують в оформленні ванної нанесення картин на білу плитку з кераміки з зображеннями, картинами або візерунками. Вони володіють стійкістю до стирання, смивке і до впливів зовнішнього середовища. Використання реалістичних, живих малюнків дозволяє додатково «розсунути» простір у ванній, створюючи ілюзію усамітнення, розслаблення і знаходження в іншому місці, наприклад, на морському березі. Вдале доповнення дизайну ванної кімнати – стильна мозаїка. Оригінальні мозаїчні плитки різних розмірів ідеально підходять під інтер’єр невеликого розміру ванної кімнати і допомагають візуально збільшити габарити приміщення. Варіанти оформлення інтер’єру можна вибрати на фото ремонту ванних кімнат і зробити приміщення зручним, красивим і практичним.

 

Сантехніка та аксесуари повинні бути простими. Громіздкі, незвичайні елементи в невеликих приміщення виглядають безглуздо. Меблі і плитку краще вибирати пастельних або світлих тонів. Шафки оптимально використовувати зі зручною підсвічуванням і функціональними підвісними полками. Стиль ванної кімнати часто підбирають гармонійний зі спальнею, особливо, якщо вони розташовані поруч. Головне, що слід враховувати, плануючи інтер’єр ванної – її пряме призначення. Дизайн повинен створювати комфортну, затишну обстановку. Одночасно, ванна кімната повинна бути індивідуально спланованою, функціональної і практичної, так як перш за все, це місце для розслабляючого відпочинку і усамітнення.