Ціна лазерного різання





На сьогоднішній день, одним з найбільш ефективних і маловитратних способів термічної обробки самих різних металів вважається плазмова різка. Різка виробляється за допомогою локального розплавлення цілісного листа металу струменем плазми, при цьому, між соплом плазморіза і поверхню оброблюваного матеріалу утворюється електрична дуга. Сьогодні, послуги плазмового різання надає досить велику кількість спеціалізованих організацій, так що підібрати оптимальний варіант не складе труднощів.

 

Плазмова різка металів здійснюється за допомогою спеціального пристрою – плазмотрона. Принцип роботи даного пристрою досить простий, сопло плазмотрона виступає в якості негативного заряду, в той час як обробляється має позитивний заряд, в результаті між соплом і металом виникає електрична дуга, яка і запалює газ, що виходить з сопла під високим тиском. Температура плазмової дуги може варіюватися в самих різних межах і досягає тридцяти тисяч градусів за шкалою Цельсія.

 

Слід зазначити, що для різання різних видів металів використовується різний газ. Так, для різання чорних металів використовують тільки активні гази, такі як кисень або повітря. У свою чергу, кольорові метали ріжуть за допомогою неактивних газів – азоту, водню, аргону. Ціни на послуги плазмового різання варіюються в залежності від складності та обсягів виконуваних робіт.

 

Ще одним досить поширеним способом обробки металу є лазерна різка. Основною відмінністю даного способу обробки є те, що краю зрізів металу практично не пошкоджуються і залишаються ідеально рівними. Це дозволяє виробляти фігурне різання металу, вирізаючи деталі необхідної форми і розмірів. Ціна лазерного різання металів безпосередньо залежить від обсягу робіт, типу розрізається і ряду інших важливих чинників. Даний вид металообробки відрізняється простотою, зручністю і високою точністю.

 

Управління різкою здійснюється за допомогою комп’ютера, що дозволяє досягти практично ідеального результату. Отримані за допомогою такої різання деталі не потребують додаткової обробки, так ка спочатку мають рівні й гладкі зрізи. При цьому, металоконструкція абсолютно не деформується, так як лазерна різка не має на увазі механічного впливу на метал. Замовити послуги лазерного різання можна в будь-який спеціалізованої компанії, яких сьогодні досить багато в будь-якому регіоні нашої країни.