Ванна кімната по фен-шуй





При проведенні ремонту та при виборі оформлення кімнат в даний час прийнято враховувати закони фен-шуй. Популярність цього вчення пояснюється тим, що його закони не позбавлені практичності, і протягом багатьох років не втрачають своєї актуальності. У ванній кімнаті не повинно знаходитися теж сторонніх предметів. Зайві предмети у ванній потрібно прибрати. Це відноситься до любителів вибудовувати на всі поверхні безліч кремів, шампунів, гелів, лосьйонів, влаштовуючи щось на зразок вітрини в магазині косметичних засобів. Все прострочене і не підлягає користування – геть, у відро для сміття. Все, що ще можна використовувати, потрібно сховати в шафи.

 

Кольорове оформлення ванної кімнати. Головна стихія ванної кімнати – Вода. Тому тут доречні світло-блакитний і ясно-зелений кольори. На плитках також бажані малюнки з морським мотивом, а точніше з мешканцями морських глибин. Що стосується аксесуарів, таких як, підставка для мильних щіток, мильниця, вони можуть бути яскравих, контрастують із загальним колірним оформленням, квітів.

 

Поділ зон у ванній кімнаті. Часто буває, що ванна і туалет суміщені. В цьому випадку, необхідно розділити ці дві зони ширмою або щільною шторою. Штора повинна бути водної тематики. Чистота і порядок у ванній. Це правило, загальне для всіх кімнат. Але чистота ванної кімнати не повинна викликати ніяких суперечок. Двері у ванну кімнату і кришка унітазу завжди повинні бути закриті. А це для того, щоб не допустити потік негативної енергії в інші кімнати. Вентиляція та ізоляція від шуму. Ванна і туалет – місце очищення від бруду і негативної енергії. Тому вентиляція необхідна, щоб позбутися від скупчення негативної енергії.

 

Дзеркала у ванній кімнаті. Одне з головних правил – унітаз не повинен розташовуватися напроти дверей. Але найчастіше вибирати не доводиться, адже площі цих кімнат сильно обмежені, варіантів може і не бути. Але є спосіб нейтралізувати негативну енергію за допомогою дзеркала, яке потрібно повісити навпроти унітазу. Це може бути стіна іншого приміщення, яка знаходиться прямо навпроти дверей до ванної кімнати. Такі основні правила фен-шуй для ванних кімнат. Варто зазначити, що кожен з пунктів не позбавлений здорового глузду. Оточуючи себе порядком і гармонією в усьому, можна зробити все життя помітно краще. І в цьому може допомогти це чудове вчення.