Будуємо лазню самі





Мало хто уявляє собі відпочинок на дачі без жарко натопленій лазні. Однак побудувати її швидко і недорого вдається не кожному. Щоб лазня вийшла міцною, потрібного розміру і зручною, необхідно попередньо скласти план, де, як і з чого будувати.

 

Щоб правильно підібрати матеріал, необхідно взяти до уваги такі його параметри:

  • екологічна придатність (наприклад, вагонка для лазні ціна її невелика);
  • теплопровідність (щоб не зробити стіни дуже товстими);
  • вологостійкість (щоб уникнути появи цвілі і гнилі);
  • невелика деформація від вогкості;
  • пожежна безпека.

Одним з найкращих варіантів буде споруда з цегли. Це довговічний матеріал, що не вимагає зовнішньої обробки. Однак він має велику теплопровідність, тому утеплювати баню з цегли доведеться. У той же час цегла – дорогий матеріал, тому багато хто воліє використовувати піноблоки або дерево. Будівництво з піноблоків йде набагато швидше, ніж з цегли і можна не вдаватися до допомоги професійних будівельників. Усупереч поширеній часу, лазні з дерева довговічні, їх термін служби в середньому дорівнює 50 рокам.

 

Найкраще будувати лазню з бруса. Його можна замовити в будь-якій компанії, наприклад, в Будбази Виборзькій. У магазині Вам допоможуть підібрати колоди потрібного перетину, виходячи з Ваших побажань і розміру майбутньої лазні. Дуже красиво виглядають лазні, побудовані з круглої деревини і оциліндрованих колод. Перший має природну оболонку, другий немає. Але все оцилиндрованні колоди однакового розміру і з них легше будувати.

 

Щоб правильно розрахувати кількість матеріалу для будівництва, слід визначитися з розміром лазні. Як правило, в ній повинні бути тамбур, душова і парилка. Виходячи з цього, підбираються потрібні матеріали.