Вибираємо бензиновий електрогенератор





Подача електрики в вітчизняних електромережах відрізняється нестабільністю. Якщо потрібно постійно підтримувати в робочому режимі техніку – промислову або побутову – під час відключення енергії, розумно купувати бензиновий електрогенератор, відмінний економічністю, малою масою і скромними габаритами.

Дані версії пристроїв найчастіше комплектуються безвідмовними двотактними ДВС, для яких не потрібно рідинна система мастила, оскільки вони використовують готове паливо в вигляді бензину і синтетики, яке при угарі гарантує належну мастило всієї поршневої групи.

Завдяки відсутності коромисел і кланів ДВС, двигун відрізняється підвищеною надійністю і здатний працювати на більш високих оборотах, що дозволяє на практиці компенсувати втрату потужності при одночасному включенні безлічі споживачів енергії. Єдине що потрібно пам’ятати – паливо повинне бути особливим, тобто бензин обов’язковим чином повинен бути змішаний з синтетичним маслом. Тільки в цьому випадку двигун зможе в повній мірі виробити свій заявлений високий ресурс – більше 5 000 годин. Якщо експлуатувати ДВС по-старому, тобто додавати мінеральне масло, то ДВС обов’язково зламається!

Бензинові моделі з двотактними ДВС відрізняються компактними розмірами і малою масою. Скажімо, якщо взяти версію потужністю не більше 2.5 кВт, то в реальності вона буде важити не більше 25-30 кг, що дозволяє переносити її навіть одному фізично міцному людині! Але все це стосується моделей, які встановлюються на трубчасте шасі. Якщо купити версію з колісним шасі, то це виявиться кращим варіантом – зручність в плані експлуатації виявиться набагато вище!

Витрата палива у вищевказаних генераторів відрізняється помірністю. Якщо взяти для прикладу модель потужністю в 2 кВт, то вона в середньому здатна спалювати не більше 1.5 літра вищевказаного палива. Як наслідок, електрогенератор, що стоїть самий мінімум, окупається в стислі терміни.

Завод ДВС найчастіше відбувається за допомогою магнето, яке використовується в мотоциклах або скутерах. Але якщо важливо отримати більший рівень комфорту в плані експлуатації генератора, розумно купити версію з передвстановленим стартером і акумулятором.