Як вибирати сонцезахисні окуляри дитині?




Дорослі з настанням літнього сезону обзаводяться сонцезахисними окулярами. Причому батьки не завжди замислюються про те, що цей аксесуар потрібен і дітям.

Очі у дітей також дуже чутливі до сонячного світла, і вони теж потребують захисту від ультрафіолетового випромінювання. Організм дитини ще повністю не зміцнів, і подбати про здоров’я очей треба починаючи з самого раннього дитинства.

Основне призначення сонцезахисних окулярів, як і випливає з їх назви – це захист очей від яскравого сонця. Особливо актуальна така захист для тих, хто живе в південних регіонах, а також для туристів при поїздці на відпочинок.

Сонячні окуляри для дітей випускаю з розрахунком на вікову категорію дітей:
• від року до трьох
• від трьох років до семи
• від семи до 12 років

Для дітей старшого віку підходять вже «дорослі» сонячні окуляри.

Вибираючи дитячі окуляри звертають увагу на кілька найголовніших параметрів. На першому місці стоїть ступінь захисту від ультрафіолетового випромінювання. На окулярах треба шукати маркування, якій позначені параметри захисту. Значок UVA позначає ультрафіолет типу А, значок UVB – тип В. Чим вище на маркуванні показник UVB – тим кращим буде захист від яскравого сонця.

Діти звикли до активного способу життя, тому для них потрібні сонячні окуляри з міцних матеріалів, які не можуть розбитися.