Текстиль в інтер’єрі




Складно, навіть практично неможливо уявити собі інтер’єр сучасного житла без текстилю. Саме текстильні вироби допомагають зробити наш будинок затишніше, а проживання в ньому комфортніше. Коли ми говоримо про декорування приміщення за допомогою текстилю, ми маємо на увазі не лише штори, але і покривала, пледи, скатертини, чохли і оббивка меблів, декоративні валики і подушки і ще дуже багато різноманітних предметів інтер’єру, здатних гармонійно існувати в будь-якому з стилів.

Найпершими при створенні текстильного декорування приміщення вибираються штори. Саме від них і “відштовхується” дизайнер, підбираючи в подальшому інші предмети інтер’єру. Вибираючи штори, необхідно враховувати те, наскільки вони відповідають всьому оформлення приміщення і за стилем, і за кольоровою гамою.

Дуже актуальні сьогодні штори, однотонні з різних за фактурою тканин. Гарний ефект в даному випадку досягається за рахунок одночасного використання тканин, найбільш поєднуються між собою (наприклад, органза і велюр, льон і органза і т. д.) І дозволяють їх красиво драпірувати.

Дуже важливими елементами декорування приміщення є різноманітні покривала, пледи, чохли і оббивка м’яких меблів. Головна вимога до цих текстильним виробам – міцність і зносостійкість. І це цілком обгрунтовано, тому, що від цього показника залежить, як довго ці предмети інтер’єру зможуть витримати активну експлуатацію. Дуже добре, якщо чохли і оббивка м’яких меблів знімні, в цьому випадку значно полегшується їх прання або хімчистка. А вибір кольору і фактури тканини залежить від загального стилю дизайну приміщення та інших текстильних виробів в цій кімнаті.

Такий декоративний елемент з текстилю, як декоративна подушка абсолютно не є рідкістю в сучасному дизайні інтер’єру. На відміну від однойменної постільній приналежності, декоративні подушки можуть мати найрізноманітніші форми, розміри і ступінь жорсткості. Як правило, підбирають подушки за кольором і фактурою відповідні тканини штор і покривал. Однак і помітні, контрастні подушки дуже ефектно виглядають в інтер’єрі.