Дверні петлі: як вибрати




 

Двері без дверних петель – так, не двері, а шматок масиву дерева. Отже, що ж таке дверні петлі. Це кріпильна фурнітура, за допомогою якої двері фіксуються на коробці. Є багато видів дверних петель. Основні дверні петлі це універсальні (незнімні) і знімні (навісні) дверні петлі.

 

Універсальна дверна петля незалежно куди вона відкривається, підійде для будь-якої двері.Но універсальні дверні петлі не роз’ємні. Тому якщо вам при ремонті в квартирі, необхідно буде вносити великі предмети (меблі, побутову техніку), то зняти такі двері буде можливо лише відкрутивши всі дверні петлі. Рекомендую все ж зупинити вибір на знімних (рознімних, навісних) дверних петлях (праві або ліві дверні петлі на ваш розсуд). З цих дверних петель можна двері зняти. При виборі універсальних дверних петель, раджу подивитися на товщину дверної петлі. Якщо товщина дверної петлі менше 2 мм. то, найімовірніше незабаром двері почне деформуватися і скрипіти.

 

Наступний вид: дверні петлі завіси (їх для кріплення двері необхідно вкручувати, фіксуючи за допомогою штирів з різьбленням). Дверні петлі завіси можуть мати один або два штифта. Основним матеріалом для виготовлення петель служать металеві сплави, вони забезпечують міцність і надійність. Можна заказать изготовление металлоконструкции в ТехПромСистемы, кріплення штифтового типу використовується для установки на легкі двері, на важкі двері ставляться дверні петлі з двома штифтами. До плюсів вкрутних дверних петель можна віднести відносну дешевизну і надійність.

 

Дверні петлі виготовляють з латуні, сплавів цинку або стали. Найчастіше дверні петлі виготовляються з латуні. Латунь пластична, легко піддається обробці. Дверні петлі з латуні можуть бути відполіровані або хромовані .. Недолік цього дверних петель з латуні – з часом ці дверні петлі сточуються. Латунірованная дверні петлі (зазвичай це цинкові або сталеві сплави) покриваються латунню зверху, щоб дверна петля неможливо іржавіла і її частини краще ковзали. Часто дверні петлі покриваються емаллю різних квітів або іншими складами, що імітують бронзу, золото, хром.

 

Дорожчі дверні петлі – зі сталі. Дверні петлі виготовлені на її основі, відрізняються високим ступенем надійності. Сталеві дверні петлі майже вічні. Є ще одна важлива відмінність дверних петель. Це дверні петлі для «вхідних» дверей або дверні петлі для «міжкімнатних». Дверні петлі для вхідних дверей виробляються додатково захищеними і укріпленими. Такі дверні петлі неможливо змістити, піднімаючи. Так само, відмінність дверних петлель для зовнішніх дверей від міжкімнатних -більш великі розміри дверних петель.

 

Довга і надійна робота дверної петлі багато в чому залежить від того, наскільки правильно її підібрали і встановили на двері. Сподіваємося, наші рекомендації дозволять зробити вам правильний вибір! Так як же встановити дверні петлі самостійно? Почнемо з того, що добре подумаємо, чи достатньо у вас навички встановити самостійно дверні петлі? Можливо, варто скористатися послугами професіоналів? Якщо ж ви впевнені в своїх силах, тоді в цій статті ви знайдете кілька корисних порад, як встановити дверні петлі самостійно.

 

Отже, розглянемо більш простий варіант – врізки дверних петель на міжкімнатні двері. Для врізки дверних петель знадобиться наступний інструмент: набір стамесок, гострий канцелярський ніж, зі змінними лезами, шуруповерт, олівець і косинець з рулеткою. В першу чергу, збираємо дверну коробку, потім, вставивши полотно в коробку, олівцем, відзначаємо, де будуть знаходитися дверні петлі.