Чим хороші системи аерації в порівнянні з традиційними фільтрами




 

Про те, що якість водопровідної води в Росії залишає бажати кращого, писали вже багато. І про способи її очищення теж писали вже багато … Шкода, що велика частина цієї інформації має рекламний характер і ті дорогі фільтри, що до сих пір пропонують нашим громадянам, на практиці абсолютно не відпрацьовують того, що були б повинні, якщо судити по речам, чутним нами з блакитного екрану телевізора і по радіо

Насправді ці фільтри не розраховані на стан наших водопроводів – надто вже багато у вітчизняній водопровідній воді щодо крупних частинок, включаючи банальний пісок, при засміченні якими всі ці хвалені системи моментально виходять з ладу (причому ще на вузлах впуску). Насправді вони дійсно здатні забезпечувати нормальну очищення води – реклама зовсім не бреше, але лише за умови, що спочатку сама вода більш-менш чиста.

З іншого боку, якщо попередньо буде встановлена ​​система аерації води, яка розпорошує рідку субстанцію на безліч дрібних частинок, відловлює з цієї суспензії великі домішки, а то, що залишилося – вже надходить у фільтр, то можна дійсно забезпечити нормальну якість питної води. Причому, що найцікавіше – якщо вода забирається з свердловини, можна навіть обійтися без додаткової фільтрації – системи аерації буде цілком достатньо.

Вартість такої системи, між іншим, не так вже й велика в порівнянні з вартістю постійної зміни звичайних вугільних фільтрів. А обслуговування такої системи цілком можна здійснити і самостійно, і це, в будь-якому випадку, обійдеться дешевше, ніж заміна тих самих фільтрів. Вартість, звичайно, трохи вище, але, в кінцевому рахунку, виходить якраз те саме «скупий платить двічі».