Скляні двері




Оригінальні та елегантні скляні двері здатні вписатися практично в будь-який інтер’єр і стають все більш затребуваними серед покупців.

Двері скляні міжкімнатні мають багату історію, беручи свій початок ще з 20-х років минулого століття. Це час креативу і нових ідей, фантазії і польоту думки. Але, на жаль, багато хто з тих ідей, не могли реалізуватися. Але з роками, накопичуючи досвід, в кінці 20-го століття приходить тенденція використання скляних дверей не тільки в торгових, а й в житлових приміщеннях.

Величезний крок в концепції виробництва скляних дверей дозволили зробити нові технології, завдяки яким підвищилася механічна міцність скла і безпеку. Якщо скло, наприклад, розіб’ється, то воно розлетиться на дрібні осколки з негострими краями, завдяки технології загартованого скла. Популярною технологією скла стала також технологія триплекс – кілька стекол з полімерними плівками в проміжках. Ця технологія також безпечна, оскільки, коли скло розіб’ється, плівка запобіжить, щоб осколки розлетілися. Хоча, як показує практика, розбити двері скляні міжкімнатні досить не просто. Єдине, що впливає на їх міцність – це гострі предмети

Фурнітура скляних дверей має високу вартість, порівнюючи вартість фурнітури дверей дерев’яних, пластикових або металевих. Це обумовлено тим, що конструювання деталей потребує дуже делікатного підходу, адже скло – це специфічний матеріал, і дуже непросто підібрати деталь, яка б гармоніювала з ним і була при цьому якісною.

Крім того, фурнітура повинна бути маленьких розмірів, але при цьому витримувати чималу вагу. Використовуються різні види фурнітури – у вигляді чистого металу, матова фурнітура, під золото, нержавіюча сталь і т.д. Хоча, на перший погляд, скло і здасться нехитрим матеріалом, при розробці скляних дверей використовуються новітні технології і делікатне важка праця професіоналів. Чого тільки варта отримати бездоганну поверхню і виконати складні вирізи для фурнітури.

Високі вимоги до розміру дверей обумовлені тим, що їх не можна підігнати на місці, на відміну від дверей, виготовлених з іншого матеріалу.