Колеровка фарби її особливості




 

Виробники готової продукції не завжди можуть задовольнити потреби клієнта, особливо це стосується вибору фарби. Наприклад, ви твердо вирішили пофарбувати стіни в спальні в ніжно-зелений колір, але в наявності в магазинах його немає. Що ж робити? У цей час вам на допомогу готова прийти колеровка фарби.

Колеровочні системи допомагають домогтися точного бажаного відтінку фарби. Застосовується колеровка фарби для фарбування білої, прозорої або кольорової фарби, яка при певних пропорціях з кольором отримуєбажаний результат. Як колоранта використовують:

  • Сухі пігменти. Сухі пігменти мають досить низьку ціну, але колірна гамі її обмежена.
  • Колерними паста. Колерними паста зручна в застосуванні, за допомогою неї можна легко відрегулювати відтінок. Але іноді колерними паста підносить сюрпризи і підсумковий колір на стінах відрізняється на декілька тонів.

Машинна колеровка фарби. Найпростішим способом змішування фарби вважається машинний. Колеровка фарби виконується за допомогою спеціального апарату, який продається в будь-якому великому будівельному магазині. Вам залишиться лише вибрати бажаний відтінок на палітрі кольорів, а решта виконає машина.

Тепер є програми, які допомагають підбирати палітру кольорів самостійно, за допомогою комп’ютера чи планшета. Можна скористатися і смартфоном, можна купить дисплей с тачскрином Meizu M3 Note (L681H) черный, і тоді встановити програму. Після вибору відтінку комп’ютер визначає дозування колоранта, і весь склад відправляється в шейкер.

Але необхідно врахувати, що магазинне освітлення може зіграти не на вашу користь і в результаті фарба вийде тьмяною. Пред’явити магазину буде нічого, вибирали то ви самі відтінок. Для вирішення цієї проблеми можна зробити наступне: взяти з собою зразок кольору (шматочок тканини, шпалер). Для того щоб колеровка фарби не розчарувала вас, можна попросити зробити експериментальну порцію фарби, яку ви завдасте будинку на стіну. Це допоможе вам зорієнтуватися при виборі відтінку фарби.

Змішати фарбу з колорантом можна і вдома. Для цього вам буде потрібно базова фарба і колорант. Колорант додають у фарбу безпосередньо перед фарбуванням стін. Фарбу необхідно ретельно перемішати для того, щоб фарба придбала рівномірний колір. Щоб не помилитися з кольором, можна придбати колірну карту в магазині, де вказана дозування кожного відтінку. Якщо колеровка фарби виконується за допомогою сухого пігменту, то її необхідно розвести в невеликій кількості води. Необхідно стежити за тим, щоб не було грудочок.

Але краще в домашніх умовах використовувати колерними пасту. Пасту просто потрібно видавити в банку з фарбою і ретельно перемішати. Але якщо вам потрібен насичений яскравий колір, то краще звернутися до машинного способу колеровки. Ручна колеровка фарби підійде тим людям, які хочуть створити все своїми руками і проконтролювати процеси створення кольору.

І ще, якщо ви фарбуєте стіни такою фарбою, то вам необхідно знати. Не можна розмішувати фарбу в окремих ємностях, їх потрібно змішати, тому що за допомогою ручної колеровки можна створити повторно такий же відтінок. На стінах ці відмінності будуть помітні, навіть якщо вам здається, що ці відтінки ідеально збігаються.