Хрест на могилу краще замовляти з металу, нержавіючої сталі




Насамперед, при виборі хреста, необхідно враховувати його термін. Так як хрест на могилу, що встановлюється під час похорону, згодом, найчастіше, замінюють пам’ятником. Це необхідно для того, щоб в перший рік після поховання земля встигла просісти, так як важкі пам’ятники можуть завалитися, і щоб уникнути цього встановлюють хрест, який будучи більш легким, що не буде просідати, і буде зберігати естетику могили.

Якщо Ви не замислюєтеся про встановлення пам’ятника в найближчі кілька років, радимо Вам встановлювати хрест з металу, нержавіючої сталі або з граніту, оскільки ці матеріали мають більш довгим терміном служби і стійкістю до впливу погоди. Хрести з даних матеріалів і, особливо, хрести з граніту зможуть прослужити і зберігати пам’ять про близьку Вам людину багато десятків років.

Хрести на могилу поділяються на 2 види:
тимчасові – за сформованими традиціями, це дерев’яні хрести, які встановлюються в момент похорону;
постійні – з граніту / металу / нержавіючої сталі, які встановлюються, за традицією, через рік, під час остаточного благоустрою ділянки поховання.

Хрести і їх види

1. Матеріал виготовлення – метал, граніт і нержавіюча сталь.
2. Форма хреста – в залежності від Віросповідання.
3. Ціни на хрест на могилу залежить від складності виконання і використовуваних матеріалів.

Також можливо встановити таблички на хрест, на які можуть бути нанесені дані про померлу людину: ПІБ, дати народження і смерті, а також епітафії. Таблички можуть бути різних розмірів, а також з різних матеріалів: метал, нержавіюча сталь і граніт.

Таблички з граніту на могилу є найбільш дорогими, але термін служби граніту практично необмежений. Гранітні таблички на могилу виготовляються вручну з натурального граніту.