Переваги зведення каркасної лазні




Сучасні технології будівництва будівель дозволяють в короткі строки, в різних кліматичних умовах здійснювати зведення будь-яких приміщень. Так застосування каркасних конструкцій дозволяє провести будівництво лазні в невеликий проміжок часу, без зусиль і без застосування спецмашин. Простота і зручність технології будівництва каркасної лазні дозволила цього способу зведення лазні зайняти лідируюче місце в Європі.

Традиційно лазня є не тільки місцем обмивання тіла, але і місцем відпочинку душі, зняття стресу і оздоровлення.
При будівництві лазні спочатку необхідно приділити увагу складання проекту лазні, її розташування на ділянці. Рекомендується будівля лазні розміщувати таким чином, що б потім легше було приєднуватися до всіх комунікацій.
Також слід враховувати і санітарні норми і правила протипожежної безпеки.

Типовим проектом лазні є будівництво лазні з трьох кімнат: роздягальні, парної, мийки. Будівництво лазні з одного приміщення є не зручним, оскільки створює дискомфорт для всього процесу знаходження в лазні. Каркасно-щитова лазня цілком може обігріватися однієї піччю (дров’яної, електричної, вугільної).

Безсумнівною перевагою зведення каркасної лазні є її дешевизна. Технологія будівництва каркасної лазні не вимагає усадки фундаменту, та й сам фундамент формується полегшеного варіанту (стрічковий монолітний вид). Оскільки загальна вага каркасної конструкції має невелику характеристику (тобто малу вагу), то така столбчатая конструкція фундаменту з легкістю витримують всі навантаження.

Після формування фундаменту можна приступити до складання модулів. Конструювання модулів здійснюється із застосуванням брусків дерева або металевих профілів. Спочатку формується балки підстави модулів по всьому периметру фундамент. Нижня рама є опорою для стінових моделей, які виготовляються в двох варіантах: для зовнішньої стіни і для внутрішньої.

Між цими модулями буде різниця в розмірах, оскільки зовнішній модуль виготовляється за габаритами лазні, а внутрішній модуль – за розмірами внутрішнього приміщення. Стінові модулі формуються із застосуванням середніх, верхніх і нижніх прогонів. Середні прогони розташовуються на нижньому рівні віконного отвору, а верхні перемички – розташовуються на верхньому рівні дверного отвору. Стійки модуля розташовуються з кроком в 60 см, і в місцях сполучення стін встановлюються додаткові стійки, які спрощують процес внутрішньої обробки.

Після скріплення стінових моделей проводитися їх обшивка щитами, між якими прокладається пароізоляція и теплоізоляція. Після установки стінових модулів формується каркас даху, який виготовляється з кроквяних балок і обрешітки. В цілому процес виготовлення даху типовий, і не вимагає особливого підходу при зведенні каркасної лазні. Після складання всіх модулів можна приступити до внутрішнього облаштування лазні.