Як правильно встановити змішувач




Установка змішувача не займе багато часу тільки в тому випадку, якщо даний процес буде виконуватися руками професіонала. Зазвичай з появою перших проблем з його установкою випаровується і впевненість в правильно здійснюваних діях у людини, що вирішила самостійно впоратися із завданням.

 

Про процес установки. До того місця, де буде встановлений змішувач, на однаково високому рівні проводиться водопровід, при цьому труба з гарячою водою йде з лівого боку, а труба з холодною з правого. Тепер увазі покупців пропонується широкий вибір продукції, купить вертикальный смеситель с доставкой в Украине можна різних моделей і від різних виробників. Вертикальний змішувач зручний в установці, тому щр ек потребує складних підготовчих робіт.

 

На наступному етапі в стіні видовбується певного розміру ніша, в яку буде поміщений внутрішній елемент змішувача. (Видовбують нішу не доведеться, в разі якщо внутрішній елемент впроваджений в інсталяційну панель). У стіні для підведення води робляться штраби (канавки на поверхні стіни проводяться до місця, де буде здійснюватися установка змішувача). Після того як все необхідніше приховані елементи вмонтовані штраби закладаються а поверхня стіни піддають чистової обробки. У підсумку на стіні залишаються отвори невеликих розмірів: вбудований елемент, далі на нього буде встановлена ​​зовнішня частина змішувача; патрубки для під’єднання гусака, головки душа і душового шланга. На заключному етапі установки змішувача відбувається під’єднання зовнішнього елемента.

 

Змішувач для пристрою над умивальником. Змішувачі для душу або ванни відрізняються від змішувачів, призначених для влаштування над умивальником. Вони, як і інші стандартні змішувачі являють собою комплект вже готовий для монтажу. На стіні монтується спеціальна панель з керамічної головкою і патрубками для підключення вентилів (або важеля виконує функції регулювання струменя води) і крана, після підключається водопровід. Далі після обробки поверхні стін на монтажній панелі або окремо встановлюють кран, важіль або вентилі.

 

Установка змішувача у ванній. Найпростішим процесом установки вважається: розміщення змішувача над ванною, душової лійки і виливу. Праворуч або ліворуч від змішувача, під ним або над ним, на суміжній або на тій же стіні можна помістити вилив. Душову лійку за бажанням можна розмістити як на стіні, так і на краю ванни в спеціальний отвір. В такому випадку душовою шланг зможе вільно розташуватися під ванною, а автоматичне прибирання шланга зможе полегшити його змотування.

 

До речі замість стандартної форми виливу, який легко кріпиться на стіні, можна придбати спеціальний комплект – наповнювально-зливний-переливної. Він являє собою з’єднання елемента, завдяки якому здійснюється наповнення ванни, з механізмом зливу-переливу.

 

У встановленому змішувачі відкривання води відбувається шляхом натискання його рукоятки. Вода буде витікати зі спеціальної розетки вбудованої на стінці ванни, при цьому рух розетки вліво буде відкривати слив, а вправо закривати.

 

Змішувач для душу. Установка змішувача для душу вимагає для використання найпростіший комплект, в який входить душова головка і змішувач. Вони розміщуються над підлогою приблизно на висоті 180 см. (Зазвичай висота визначається потребами господарів). Останнім часом в моду ввійшла дощувальна головка, яку можна використовувати замість звичайної душової головки. Батарею і дощувальну (душову) головку змішувача можна помістити на перпендикулярних стінах або на тій же стіні. Дуже зручним буде доповнення душового комплекту гідромасажними форсунками і душовою лійкою.